Здравейте пичове имам тука един комп за оправяне симптомите са че се ресва сам което е вследствие прегряване явно,като го отворих перката на видеото беше паднала и там се е пекло яката.Освен това около процесора имаше 5 надути но още не пробили кондери.Та смених аз перката и купих нови кондери със същите параметри 6,3в 3300µF 105°C запоих ги събрах всичко обаче гредъ.Всичко тръгва хард вентове цд ос зарежда но клавиатурата и мишката не,и след като зареди искача прозорец за някаква сериозна грешка и сент-донт сенд прозореца.Мишката ми свети даже и компа да е изкл по принцип а сега нищо.Разглобих и презапоих пак но ефект нямаше,ясно ми е че при смяна на кондери на дъното шанса да тръгне не е голям но къде е проблема според вас.Преди да го почна мишката пак се беше бъгнала и след няколко опита тръгна това преди намесата ми,всичко е почистено и пастите са нови.Дъното е ASRock ама номера го няма и нищо не ми излезе в нета явно е много старо
При смяна на кондензатори на многослойна платка е хубаво да се нагрее и от двете страни извода за да се измъкне кракът с лекота. Всякакви усилия от сорта довеждат до микро-прекъсвания вътре в преходната метализация и след това работещо дъно не тръгва. Най-добър ефект постигам с поялник и духалка на станция. Вярно, че ти трябват ръце като на многоръкия Шива, ама си заслужава. Отделно, точно от това дъно имам няколко донора. За да стигнат до мен и то няколко, явно всичките дават фира след известно време и то необратимо. Съвета ми е да си потърсиш дъно втора ръка със същия сокет за да си ползваш частите. Даже виж ако има с вградено видео, че и това е под въпрос след редовното прегряване.
ПП Не знам снимката преди или след смяна на кондензаторите е, но май има още подути.