Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
fox_vt - майстор
Здравейте пичове имам тука един комп за оправяне симптомите са че се ресва сам което е вследствие прегряване явно,като го отворих перката на видеото беше паднала и там се е пекло яката.Освен това около процесора имаше 5 надути но още не пробили кондери.Та смених аз перката и купих нови кондери със същите параметри 6,3в 3300µF 105°C запоих ги събрах всичко обаче гредъ.Всичко тръгва хард вентове цд ос зарежда но клавиатурата и мишката не,и след като зареди искача прозорец за някаква сериозна грешка и сент-донт сенд прозореца.Мишката ми свети даже и компа да е изкл по принцип а сега нищо.Разглобих и презапоих пак но ефект нямаше,ясно ми е че при смяна на кондери на дъното шанса да тръгне не е голям но къде е проблема според вас.Преди да го почна мишката пак се беше бъгнала и след няколко опита тръгна това преди намесата ми,всичко е почистено и пастите са нови.Дъното е ASRock ама номера го няма и нищо не ми излезе в нета явно е много старо
Прикачен файл:
20120301_193737.jpg
MamaMy - майстор
При смяна на кондензатори на многослойна платка е хубаво да се нагрее и от двете страни извода за да се измъкне кракът с лекота. Всякакви усилия от сорта довеждат до микро-прекъсвания вътре в преходната метализация и след това работещо дъно не тръгва. Най-добър ефект постигам с поялник и духалка на станция. Вярно, че ти трябват ръце като на многоръкия Шива, ама си заслужава. Отделно, точно от това дъно имам няколко донора. За да стигнат до мен и то няколко, явно всичките дават фира след известно време и то необратимо. Съвета ми е да си потърсиш дъно втора ръка със същия сокет за да си ползваш частите. Даже виж ако има с вградено видео, че и това е под въпрос след редовното прегряване.

ПП Не знам снимката преди или след смяна на кондензаторите е, но май има още подути.
1115 - специалист
потърси горе около порта дали не си свалил един джъмпер.
Примерно се огледай за три празни пина или ми дай по-ясна снимка да ти кажа къде да гледаш.

П.П. - ето линк към дъното на официалния сайт.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=PE%20PRO

п.п2 джъмпера е в червения "кръг"

Прикачен файл

pe pro.jpg
heaton_asd - специалист
Абсолютно същото дъно имах на първия ми компютър,след 7 години сдаде багажа,първо захранването и оттам нататък и дъното.
Най-добър съвет ти е дал @MamaMy -намери си дъно с същия сокет втора ръка.
Моето го давах в сервиз, няма да им правя реклама, но не го оправиха, още ми се мотае за части.
Между другото и аз сменях вентилатор на видеото,мога да предположа, че твоето е mx440 само налучквам :-D
fox_vt - майстор
Точно същото видело е :? но компа вече работи оказало се някви букси или джъмпери не разбрах точно кво ми измърмораха в сервиза,след това го преинсталнах и сега е огън.Явно съм се справил добре с кондензаторите,мерси за насоките де :drinkers:
пп сега погледнах писаното от колегата 1115 :prayer: май ти уцелваш джакпота,и мен ме съмнява че докато съм въртял насам натам дъното докато запоявам и се е разместило нещо,пък той тоя джъмпер точно до кондензаторите =D>
1115 - специалист
fox_vt написа:
Точно същото видело е :? но компа вече работи оказало се някви букси или джъмпери не разбрах точно кво ми измърмораха в сервиза,след това го преинсталнах и сега е огън.Явно съм се справил добре с кондензаторите,мерси за насоките де :drinkers:
пп сега погледнах писаното от колегата 1115 :prayer: май ти уцелваш джакпота,и мен ме съмнява че докато съм въртял насам натам дъното докато запоявам и се е разместило нещо,пък той тоя джъмпер точно до кондензаторите =D>
Това ми е работата...не е до джакпот.
ivanj - специалист
да питам и Аз моето дъно е почти същото та въпроса ми е писка три пъти,не тръгва харда струва ми се памет ама да кажат можещите.
1115 - специалист
ivanj написа:
да питам и Аз моето дъно е почти същото та въпроса ми е писка три пъти,не тръгва харда струва ми се памет ама да кажат можещите.
едно дълго и три къси ли е ?
ако да, то не е в ред или видеото или агп слота.
ivanj - специалист
не три еднакви пауза и после пак три еднакви и та до безккрайност
Бай Член - специалист
Мяза на памет.
Откачи всички кабели, извади и паметите и пусни компа, ако се чува пак същото пищене - 100% е памет.
Ако са няколко платки памет - слагай една по една и тествай.

Тема "Проблем с дъно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: