• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 29
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
root666 - специалист
Е и този е чисто нов, полски...
VLADO66 - майстор
По повод бръмчането имахме една тема за SSR релета :wink:
kam34 - специалист
:lol: Преди време се оплакваха от бръмчащи симистори :shock:
Ето как е и при мен... все още не е поизмазано отстрани, защото не ми е останало време.
Изпълнено е с таймер (на него пише че е за 16А) и контактор за шина.

Преди време се пробвах само с такъв таймер, който бях сложил направо в апартаментното табло, НО изкара около месец и половина... в крайна сметка изпуши. Хем поемаше товара само при включване, защото бях настроил 4 или 5 часа. Сега с контактора се надявам да няма проблем.
Голям кеф е за мързеливи и особено за хора като мен -- забраванковци. Така всяка вечер бойлера си бачка и съответно си имам топла вода :) А поставено на мястото за ключа на бойлера е много по-удобно, когато искам да го включа от бутона MANUAL.

Прикачен файл

SCHEME-TIMER-CONT.jpg
А това е схемата
SCHEME-TIMER-CONT.jpg (36.69 KиБ) Видяна 5005 пъти

Прикачен файл

IMAG0118.jpg

Прикачен файл

IMAG0116.jpg

Прикачен файл

IMAG0115.jpg
Последна промяна от dbunalov на вт мар 20, 2012 10:20 pm, променено общо 2 пъти.
vk - специалист
буналов, много добре си се справил, човеко,
този таймер, какъв е , откъде го купи и за какви пари?
kam34 - специалист
Имаш място и за едно ЦК ключе да шунтира таймера. По удобно е от натискането на малкия бутон maнual и не е необходимо да гледаш какво пише на ситния дисплей.
На половина по евтин контактор е на Chint и върши същата работа, ползвам вече няколко години два такива за включване на бойлери и съм много доволен. Шума им е едва доловим и се чува ако си доближиш ухото до него.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2711-0032
Благодаря VK,

Този таймер е на DUEWI -- и доколкото разбирам съм се набутал с цената му ... аз го купих от БАУМАКС и там цената му е 24 лв., а както разбрах от предни постове в КОНРАД се продава за цена от около 14 лв., а контактора е на Schneider Electric /и той беше около 25-26 лв./. Наистина е малко скъпичко, но определено си заслужава тази 'инсталация'. Хем е мързеливо... хем удобно.

На този същия таймер пише, че е за 16А ток, обаче ... както написах по-рано само той не издържа бойлера -- вече е изпробвано -- сега имам и един такъв повреден (релето му замина). Опитах се да потърся същото или подобно реле да го подменя... ама поне в Бургас не успях да намеря (в КОНРАД може и да са имали ... но не отидох до там :lol:

Определено могат да се купят и по-евтини варианти -- ама трябва да се търси, а мен определено ме домързя :) Свързването е от лесно... по-лесно. Ще сторя схемичката по-късно и ще я публикувам.

А колкото до малкото бутонче MANUAL -- според мен не е голям проблем да се ползва то за ръчно включване. (Поне за мен дребния шрифт не е проблемен -- все още :) )
колев - специалист
Здравейте.
При трипроводна инсталация с ДТЗ, колко правилно е да се прекъсне само фазата на бойлера. Нали терморегулатора на бойлера също прекъсва само фазата.
Проблема е че мисля да ползвам такова силово реле
Изображение
въпреки че на снимката е показано двуполюсно, модела е еднополюсен - G7L-1P
fikata - майстор
колко правилно е да се прекъсне само фазата на бойлера.
Много правилно е.
Това силово реле се явява като комутиращ елемент във веригата, а не защитен.
За защитата -ДТЗ е важно да минава фазата и работна нула за да следи еднаквостта на тока в двата проводника.
колев - специалист
Ето я и моята вариация по темата.Малко тясно дойде вътре и релето си намери мястото в дупка в тухлите. Бойлерното табло е Найден Киров с горд надпис и знаме "изберете българското" 20А 250в ,а вътре....... китайски ключ .... 16А .... :lol:
Ето и какво се случва за втори път с бойлерно табло Legrand 45A. Един път било случайност, втори път-съвпадение, трети реших да не пробвам какво е. И двата изкараха по 1,5-2 години на 3кв бойлер. За мен тия табла имат конструктивни недостатъци.
Надявам се скоро да не се занимавам пак :cool:

Прикачен файл

DSC01003.JPG

Прикачен файл

DSC01014.JPG

Прикачен файл

DSC01013.JPG

Прикачен файл

DSC01012.JPG
  • 1
  • 12
  • 13