• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 34
Съвети за начинаещи готвачи.
Стефко - специалист
С тоя диск ще можеш да изпечеш кебапчета за цял полк наведнъж :lol:
stiv1961 - майстор
Има има, най-големите са 76 санта :) Моя мисля, че е предпоследния размер, но е доста ръждав. В петък го намерих в един пункт за скрап и го купих за 12 лв. Искаха му 20 ама се спазарихме
http://gtrackbg.com/Diskove.htm
П.П. Станала е някаква грешка с изпращането на поста :?
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Ето и обещаните снимки. Рецептата е изпълнена ЕДНО КЪМ ЕДНО :) Единствената разлика е, че ги задуших около 10-тина минути с новото приспособление/ ,,аксесоар" :-D / към валандара. Невероятен вкус придават чесъна и соевия сос. Да ви е сладко :)
П.П.Естествено пак имаше и пържени картофки :)
Здравей,stiv1961/като ти изписвам ника се сещам за себе си и на мен приятелите ми викат Стиви/ би ли ми обяснил има ли разлика във вкусовите качества при приготвянето на пилешките крилца "с" и "без" капак на валандъра. На снимките от двата ти поста не виждам някъква разлика освем, че при приготвянето без капак изглеждат по-препечени. Иначе и в двата случая изглеждат апетитни :lol: :drinkers:
stiv1961 - майстор
В предния пост крилцата не съм ги правил аз- снимките са от нет-а :) / може би не си забелязал, че съм писал/. Следващия път ще ги направя без задушаване/ за проба/, но мисля че станат по- твърди, но за сметка на това по- крехки :?
ArturDent - Почти Безобиден
За по-твърди - да, но няма да станат по крехки, а по-сухи.
Илиян Илиев™ - майстор
Аз бих казал, че е спорно това за сухотата.

Според мен при често обръщане биха станали твърди отвън и крехки отвътре.

Това е една от тайните на сочното кебапче и изобщо на сочната скара - обръщаш често и то си хваща коричка отвън, а вътре водата кипи и няма къде да се изпари. Поне не всичката.

Бе да пробва човека пък ще каже.

Да направи една партида с малко обръщания и една с много и начесто и да каже.
filmatoplo - майстор
:) Става -скоро го пробвах , преди чаках доста докато се опече само от едната страна , и после обръщах -сега първоначално като я сложа пържолата я обръщам след секунди -запечатва се така и повече сок седи вътре :wink: .
v_tan - специалист
Айде и аз съм в клуба. Оня ден ми остана малко свободно време и реших да изненадам приятелите за часът на земята. Всяка година го прекарваме заедно на барбекю.
За предястие направих запържени чушки и лук с няколко яйца и пресен чесън, след това както си му е реда пържолки с разни подправки и за финал свински гърдички. Този уред е страхотен! Много добре комбинира плоча за печене с тиган. Мисля че ми стана любимец.
Ето малко снимки:
Прикачен файл:
IMG_20120329_174739.jpg производството
Прикачен файл:
IMG_20120330_193655.jpg суха тренировка
Прикачен файл:
IMG_20120331_195603.jpg
Прикачен файл:
IMG_20120331_201618.jpg
Прикачен файл:
IMG_20120331_203123.jpg
stiv1961 - майстор
Честито, вече си в джаза :)
estqwerty - специалист
здравейте , след като получих моя за рд да се поваля със снимки от освещаването. голяма атракция стана.
първо го обгорих хубаво.
после го осветих с бира.
но моите неверници не ми дадоха да пека месо и за това готвихме само постно - простички неща, но пък те стават най-вкусни.
не бяхме много потготвени но накрая искаха да хвърлят всичко каквото има във валандъра.

първо една зеленчукова мешеница - всичко е на око : първо лук, после тиквички гъби и червени пиперки.
всичко изчезна на мига.

след това всички решиха да правят пържени картофи. 2 -3 порции валандъра събира по 3-4 големи картофа.

олиото редуцирахме с няколко пържени филийки селски хляб който също счупи физичните закони и от материя се превърна в антиматерия :)

следва - пролетна манджичка с патладжан, домати и чесънче.

и за финал няколко реда пържени тиквички - като директно ги рендосваха в валандара.

за следващият път решиха че може да се тества и с месо, но можело пак да не остане време от зеленчуците. а аз скришно пекнах едно кюфте просто за да докажа че и месо може да се готви.

всеки бърка, сипва и обръща и кусури нещо - голяма веселба стана готвенето. :)

снимките станаха на обратно но карай...

Прикачен файл

tikviqki v4.jpg
тиквички
tikviqki v4.jpg (49.24 KиБ) Видяна 4102 пъти

Прикачен файл

domati s patladzanqe i 4esyn.jpg
лятна манджа
domati s patladzanqe i 4esyn.jpg (57.16 KиБ) Видяна 4102 пъти

Прикачен файл

pyrzena filijka.jpg
пържена филйка
pyrzena filijka.jpg (96.78 KиБ) Видяна 4102 пъти

Прикачен файл

kartovki v31.jpg
пържени картофки
kartovki v31.jpg (92.34 KиБ) Видяна 4102 пъти

Прикачен файл

zelenquci v2.jpg
зеленчуци
zelenquci v2.jpg (99.54 KиБ) Видяна 4102 пъти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 34

Тема "Рецепти за ,,Валандар"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: