• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 132
Всичко за дърводелството
pvk1967 - специалист
Аз все още събирам информация по темата, от други колеги научих за Proxxon и Bacho! Разгледай им сайтовете, може да си харесаш нещо! Аз го направих и имам резултат!
caffe_88 - специалист
колеги някой правил ли е табела за някоя механа ако да как вървят тази за колко бихте я направили Изображение
rea11ity - напреднал
Kолеги,
някой може ли да ме упъти към дърводелец, който може да ми направи и продаде заготовки от липа или круша с размери 4х4х20см ?

Не е нужно материала да е сух. Става въпрос за 15-20 бройки за тест, така че могат да се изпратят и с куриер.

Ако някой може да помогне да ми драсне на ЛС.

10x!
svetliopi44 - Чирак...
caffe_88 написа:
колеги някой правил ли е табела за някоя механа ако да как вървят тази за колко бихте я направили Изображение
Аз бих го сметнал на човекочаса.
Като вземеш ставка за майсторска заработка за 8 часа.
Естествено си добавяш и матерялите и кнсумативите, % за инструмент.
tripioo - специалист
rea11ity написа:
Kолеги,
някой може ли да ме упъти към дърводелец, който може да ми направи и продаде заготовки от липа или круша с размери 4х4х20см ?

Не е нужно материала да е сух. Става въпрос за 15-20 бройки за тест, така че могат да се изпратят и с куриер.

Ако някой може да помогне да ми драсне на ЛС.

10x!
и какво ще тестваш ? (с мокър матерял) стана ми интересно ... и защо ще хабиш круша за тест ? а кат ще струговаш набави си клони .... хем безплатно хем няма да хабиш матеряла ///
rea11ity - напреднал
tripioo написа:
и какво ще тестваш ? (с мокър матерял) стана ми интересно ... и защо ще хабиш круша за тест ? а кат ще струговаш набави си клони .... хем безплатно хем няма да хабиш матеряла ///
няма да струговам, а ще дялкам.

Ей такива работи:
Прикачен файл:
alfred.jpg alfred
tripioo - специалист
е клони пак стават ... :Д:Д:Д а за проба топола ?? ззащото е много мека а и евтина .. ?
Sharkolia - специалист
caffe_88 написа:
Здравейте някой можели да обясни как се състарява рамка с патина в която има и восък в едно днес си купих на кутията е нарисувано нанасяш чакаш 2 часа търкаш с гъба направих всичко тва и резолтата който очаквах него получих. каде бъркам да не би предварирелно рамката дасе маже с нещо друго като баиц и на места дасе търка.... ето нещо подобно искам
Изображение
Патината независимо на ква основа е остава винаги в ъгълчетата,неравнините,дупчиците у детайла.Ако имаш абсолютно гладка рамка то трябва да търкаш неразномерно.
Ако пък не е гладка и има разни завъртулки и не се получава от 1-я път пробвай с две ,три защо не и четери ръце.
tuborko - специалист
pvk1967 написа:
Аз все още събирам информация по темата, от други колеги научих за Proxxon и Bacho! Разгледай им сайтовете, може да си харесаш нещо! Аз го направих и имам резултат!
Благодаря за инфото...има интересни неща(за разлика от иначе толкова ''добре'' заредените ни строителни хипермаркети)
florian - напреднал
днес накрая пуснах ел.триончето на липа 20мм-орнамента 50на 15см-2 скасах!!!опита -да го оставим настрана,ама се сетих че си донесох от бг преди време ножчетата за часа по трудово обучение с ръчно лъкче!!проба-успех!!явно са от качествена руска или бг стомана(сигурно са на 35-40 год.!!!бях малък-сега съм на 52!!ел.триончето е Ryobi-пробвах всякакви лентички-за мека и твърда дървесина-все тая!!явно всичко е китайски боклук!та ето ви идея-ако още ги има(по битаците,може би!!)пробвайте!!
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: