Не съм го напъвал но за ремонти в къщи става. Пробвах го във вилна зона с 3.2 електрод и 30м. удължител ( купешка макара ) работи на 180 А. мен това ме устройва. За сега съм доволен.

pansim написа:Не е задължителен този товар. Какво смяташ да правиш с него? Може би да тестваш доколко ще издържи инвертора?Тук си описъл, че настройката става под товар, та за това попитах. Но ако става и без него не държа да го правя.
Иначе аз използувах някакъв кантал от тролей или трамвай, не знам точно. Естествено в кофа с вода.
Измерва се по закона на Ом. Пускаш определен ток през кантала, и мериш с точен уред пад на напрежение върху него.
pansim написа:Такаааа...почвам подред
........
За настройката - след като се убедиш в правилноста на монтажа и добрата форма на импулсите на гейтовете на транзисторите /естествено с осцилоскоп/ подаваш около 50 волта променливо и търсиш резонанса с промяна честотата на задаващия генератор. Междината на резонансния дросел трябва да е 0.2мм. Трябва да имаш товар на изхода около 0.2ома!!! Това е много важно! Намираш максимума на напрежението на товара /0.2ома/ което значи че това е резонансната честота и сваляш около 2кХц надолу! Пробваш на пълно захранване 230В колко е максималния ток. Ако е малко, вдигаш междината на дросела с още 0.1мм и пак настройка. Така до получаване на необходимия ток.
МНОГО ВАЖНО - при тези настройка трябва потенциометъра да е в положение максимум, т.е импулсите да са с максимално запълване!
Това е. Ако има нещо неясно питай.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: