Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
PIP - майстор
За предпочитане предвид хлътванията, които ще се получат при полагане на гола земя. А отичането лесно се решава с наклон, в края на краищата е пътека.
hygro - майстор
Хлътвания няма да има, ако се спазва технологията и по-точно уплътняването. Дебелината на пясъчния слой трябва да съответства на необходимата товароносимост.

Оттичането не може да бъде осигурено само чрез наклон. Водата проникваща между и под паветата ще замръзва, което гарантирано ще повреди настилката. Необходимо е свободно оттичане на проникналата между паветата вода.

Инфо за пътно строителство накратко: http://www.highwaysmaintenance.com/drainage.htm.
tuninghuman - специалист
питам като индианец - искам от тези 6естограми - жълтите павета ...

как да ги положа - правя "басейн4е" - слагам геотекстил , отгоре пясък и по4вам да редя павенцата ???????

ето ги тези

днес най накрая спрях да ги видя до Стара загора -

http://www.rikoshet-bg.com/pl-road.html

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
PIP - майстор
Хидро, съгласявам се с теб. Явно съм в грешка с бетона и по-добре да се ползва трамбован пропусклив слой за основа.
Мерси за поправката, ще го имам в предвид.
Matchless - специалист
tuninghuman написа:
питам като индианец - искам от тези 6естограми - жълтите павета ...
Незнам дали е добро качеството, виждала съм след известно време, че си променят цвета и започва да се рони повърхностния слой и става жалка картинка.
tuninghuman - специалист
ami i аз това 4увам постоянно ама ... мамка му и ситуация ...
дали оба4е само от атмосферните и природни явления става това - в смисъл 4е няма да минават стотици хора по тях както в градовете например, освен това гладките са по добре от тези с грапавините ...
сега сущо о цветните и белият цимент са по "слаби " от сивите и дори цветните съц сив цимент .... ама визте какви са красиви тея от бял цимент мама му - направо светят .... адската дилема и ситуация ... 4е не са и евтини да ги смяня през година ... пак съм на кръстопът

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
escutcheon - специалист
Много зависи от производителя. Ако бетона е направен както трябва, с времето става все по-як. Но боите които слагат , разните шлаки и боклуци за намаляване на разходите му стават баща. Затова- само гранит.
hygro - майстор
Проблемът е, че пазарът иска ярки цветове, а те се постигат с по-голямо количество пигменти. Най-често се използват евтини метални окиси напр. на желязото (жълто, червено), кобалта (синьо), хрома (зелено), мангана (кафяво, черно) и т.н. За различни добавки има и различни допустими количества, но общо взето, ако делът на пигмента надвиши 5-10% от количеството на цимента, якостта на бетона рязко спада.

Та изборът, когато работим с обикновените материали, е или наситени цветове или здравина...

А мострите на снимката изглеждат само повърхностно оцветени. В този случай причината за липса на здравина ще е най-банално лошо качество.
Matchless - специалист
escutcheon написа:
Затова- само гранит.
:supz:

Тема "Паваж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: