bigdragon написа:Един цитат от сайта http://www.bulmarket.com/product.php?prod=4306:Можe,можe-при триходовитe котли и добрa нaстройкa можe....Системата се характеризира с компактни размери, висока ефективност достигаща 91.5%...Не знам как ще ме убедиш, но аз не вярвам?
Здравейте,
Запалих се по тия пусти пЕлети и смятам да приспособя едно горелка към котлето.Гледах доста фирми предлагащи  горелки и четох ...четох....попаднах на една промоцийка която е до края на месеца и искам да Ви помоля за мнение-някой ползвал ли е такава и дали е доволен?
тази е:  http://alfa-term.com/описание-и-цени/пе ... ки-energy/
модела е "ENERGY - PMG 35" от 15-35 kw

.gif)

.
 . Виж сега - котелът ти е толкова мощен, колкото му пуска горелката. Тук нещата са различни от работата на твърдо гориво, където горенето е в котела, сега ти му ползваш само топлообменника. Колкото е по-голям топлообменника, толкова по-голяма е гаранцията, че ще се усвои топлината от горелката. По принцип при еднаква мощност чугунените котли имат по-малка топлообменна площ отколкото триходовите стоманени като Дакона (Даконерата). Така че като избереш по-голям чугунен топлообменник (котел) за по-малка горелка, ти ще получиш по-добро усвояване на топлината и по-ниска температура на изгорелите газове. А тази "предкамера" за която говориш се прави нарочно, за да се удължи пътя на изгорелите газове, а не да отиват директно в комина. Общо взето само при У22 и У26 това е възможно
 Виж сега - котелът ти е толкова мощен, колкото му пуска горелката. Тук нещата са различни от работата на твърдо гориво, където горенето е в котела, сега ти му ползваш само топлообменника. Колкото е по-голям топлообменника, толкова по-голяма е гаранцията, че ще се усвои топлината от горелката. По принцип при еднаква мощност чугунените котли имат по-малка топлообменна площ отколкото триходовите стоманени като Дакона (Даконерата). Така че като избереш по-голям чугунен топлообменник (котел) за по-малка горелка, ти ще получиш по-добро усвояване на топлината и по-ниска температура на изгорелите газове. А тази "предкамера" за която говориш се прави нарочно, за да се удължи пътя на изгорелите газове, а не да отиват директно в комина. Общо взето само при У22 и У26 това е възможно