Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
new_boy - напреднал
Здравейте.Някой би ли ми обяснил,ако знае естествено,как да свържа цензура към ''уоки-токи''.Значи целта ми е,вместо да натискам отстрани копчето за да говоря,да натисна педала с крак,и така да се комуникира.Благодаря предварително
romanpm - майстор
Педала трябва да се свърже паралелно с копчето , ако има външен извод ще е по леко :)
emil_v r - майстор
Зависи от токито. При детските модели с по 3-5 транзистота , ще трябва реле и е по- сложно. покажи го на снимка , или моделът . Скъ пите имат управляваща логика във веригата на микрофоня :-D . Със вкл. на микрофона се превкл. в режим предаване ,и става лесно . правил съм си 2-3 модела педали .
new_boy - напреднал
става въпрос за AEG funky50

Прикачен файл

aeg%20funky1.jpg
aeg%20funky1.jpg (3.72 KиБ) Видяна 3975 пъти
emil_v r - майстор
Аха , страхотни са , май на 446Мхц - о,5 ват . Виж има ли букса за външен мик. ,и слушалки . Не го отваряй ,ш' го скапеш ! Първо провери в упътването има ли вокс- система . Кат я включиш - щом проговориш пред мик. автоматично превкл. режим предаване. Ако не- в Алан комюникейшън , продават такива микр. по 15-20 лв. За какво ти трябва ,( ако не си млад терорист ). Станциите са мн. модерни и с външна антена щи покрие 20км пряка видимост. :o
new_boy - напреднал
Има си микрофон и слушалки,има и vox.Микрофона и слушалките не ми помагат много,понеже пак трябва да натискам с пръсти за да говоря,а при vox'a,трябва да ме слушат всички когато трябва и не трябва,защото при самата работа някой път се налага да теглиш една майна :lol: ,а и е неприятно да те чуват всички,които в момента са на същия канал.Работя като кулокранист,и е по удобно да натиснеш педала,за да говориш,понеже двете ти ръце са заети с контролерите.
emil_v r - майстор
Аха, ясно. Мразя кранистите . Скапи външният мик. Варварски отвори ПиТиТи то (пуш ту талк ) тоест бутона . Той е само с две жици ,удължи ги с екраниран кабел , оплетката откъм маса . Педалът също е капризен и има особености . Превкл. токито на малката мощност , ако го отвориш и запойваш по платката , тя е трислойна и ще го скапеш . Дай си скалпа , аа скайпа ако требва да ти обяснявам повече . :)
new_boy - напреднал
Благодаря ти много.По принцип ни мразят ремонтните групи,които поддържат крановете.Но въпреки,че мразиш кранистите,ти пак ми отговори,за това БЛАГОДАРЯ.
emil_v r - майстор
Нищо , беше ми приятно :sad: Последни съвети , най- обичам да давам акъл! Научи ги ония долу на международните жестове за управление на кран ,и станцията почти нема да ти требва. Ако е на т.изправител и си говорил повече кат я пипнеш ...и пари като варен картоф , я превкл. на малката мощност :-D Микрофоня на 15см макс. от устата и не викай ! Ако движиш куката с три движ. едновременно и мн. бързо - 1000 лв е нормално :) Успех.

Тема "''уоки-токи''" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: