При мен скарата е тройна,предполагам защото такива летви имат 3/4см,малко е трудно после с ватата,5/4см щеше да е по добре.Ватата е на два пласта по 5см/30кг/.Ето и малко снимки.

Прикачен файл
Прикачен файл
kuuuuuul написа:/вече имам съмнения/Кажи ги защото това е мисля най-интересната част за всеки които смята да се захваща.Ако има много термомостове(както на прозореца),дограмата е слаба,не си изолирал тавана,ако са я направили да се "превентилира" и сантиметрите са малко няма как да видиш "файда" за съжаление
kuuuuuul написа:Както вече казах,прозорците са проблем за който не може много да се направи,Много неща могат да се направят за прозорците.Най-стандартното е зъбче за монтаж на прозореца ,или монтажа да е в равнината на самата изолация.Голямо значение и самите прозорци колко изолират.Това е само едната част - от огромно значение е кофицента на топлопредаване на вата която си ползвал и как тя се вързва с изолацията на покрива и основите.
Tsilkov написа:]Най-стандартното е зъбче за монтаж на прозореца ,или монтажа да е в равнината на самата изолация.Това е много ,много лош съвет! От стотици години ,по-голямата и разумна част от човечеството си монтира прозорците в средата на зида и това е видимо навсякъде по света.Няколко са преимуществата,но в контекста на тази тема може да се посочи едно и това е ,че дограмата контактува със средната точка на температурния пренос.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: