Това го видях, но не е това за което говорих. Няма да имаш време да ти снимам моето и да демонстрирам разпалването. Отвора ми е да кажем 40 на 20 см. По ръба му съм вградил винкел и в получената рамка наредих чугунени скари от печки. Така паля огъня върху отвора. Като включа вентилатора на вратата отдолу става като ковашко огнище. И с малко разпалки, и с влажни дърва и въглища - пращи, пука, и за нула бройки се разпалва. Лесно е и за почистване - пепелта пада през скарата директно в баката отдолу. Недостатъка е че трябва вратата на долното помещение да е плътна и вентилатора с клапа или жалузи. Иначе няма насмогване с гориво.
bulhomes2 написа:Това го видях, но не е това за което говорих. Няма да имаш време да ти снимам моето и да демонстрирам разпалването. Отвора ми е да кажем 40 на 20 см. По ръба му съм вградил винкел и в получената рамка наредих чугунени скари от печки. Така паля огъня върху отвора. Като включа вентилатора на вратата отдолу става като ковашко огнище. И с малко разпалки, и с влажни дърва и въглища - пращи, пука, и за нула бройки се разпалва. Лесно е и за почистване - пепелта пада през скарата директно в баката отдолу. Недостатъка е че трябва вратата на долното помещение да е плътна и вентилатора с клапа или жалузи. Иначе няма насмогване с гориво.Първоначалният ми замисъл беше такъв, но после се отказах/ и аз не знам защо