• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 62
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2 - майстор
Това го видях, но не е това за което говорих. Няма да имаш време да ти снимам моето и да демонстрирам разпалването. Отвора ми е да кажем 40 на 20 см. По ръба му съм вградил винкел и в получената рамка наредих чугунени скари от печки. Така паля огъня върху отвора. Като включа вентилатора на вратата отдолу става като ковашко огнище. И с малко разпалки, и с влажни дърва и въглища - пращи, пука, и за нула бройки се разпалва. Лесно е и за почистване - пепелта пада през скарата директно в баката отдолу. Недостатъка е че трябва вратата на долното помещение да е плътна и вентилатора с клапа или жалузи. Иначе няма насмогване с гориво.
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Това го видях, но не е това за което говорих. Няма да имаш време да ти снимам моето и да демонстрирам разпалването. Отвора ми е да кажем 40 на 20 см. По ръба му съм вградил винкел и в получената рамка наредих чугунени скари от печки. Така паля огъня върху отвора. Като включа вентилатора на вратата отдолу става като ковашко огнище. И с малко разпалки, и с влажни дърва и въглища - пращи, пука, и за нула бройки се разпалва. Лесно е и за почистване - пепелта пада през скарата директно в баката отдолу. Недостатъка е че трябва вратата на долното помещение да е плътна и вентилатора с клапа или жалузи. Иначе няма насмогване с гориво.
Първоначалният ми замисъл беше такъв, но после се отказах/ и аз не знам защо :? /. Ето схемата, по която ще зидкам, там където ще е скарата ще има огнеупорни плочи с дебелина 3 см. Между другото търся такива плочи, някакви идеи?

Прикачен файл

shema.jpg

Прикачен файл

44487.jpeg
44487.jpeg (64.33 KиБ) Видяна 4718 пъти
VLADO66 - майстор
Аз съм си купувал от складовете за стр.материали.В Ст.загора ми излиза че имат в Бимет-ул.Армейска №16.Иначе са производство на Шамот гр.Елин Пелин.
stiv1961 - майстор
Мерси, сега ще звънна, лично се познавам с чорбаджията Евгени. Още от сега да попитам- изчел съм всички теми за зидането, но не можах да си отговоря на един въпрос, а именно- с какво да зидам огнеупорните тухли, с шамот/ готов за употреба/ или с високотемпературното лепило на ,,Боро" :?
VLADO66 - майстор
Аз съм зидал с шамот.И като напалиш хубаво се изпича.
piron45 - майстор
stiv1961 написа:
Мерси, сега ще звънна, лично се познавам с чорбаджията Евгени. Още от сега да попитам- изчел съм всички теми за зидането, но не можах да си отговоря на един въпрос, а именно- с какво да зидам огнеупорните тухли, с шамот/ готов за употреба/ или с високотемпературното лепило на ,,Боро" :?
Аз бих го направил с Шамот. Това си е традиционен материал за лепене на огнеупорни тухли, а и нямам доверие на новите лепила, които се рекламират че били високо температурни и какво ли не още.
Решението си е твое. :)
sh^dow - напреднал
Давай смело .Съвети вземай, но не ползвай всичко.Ще кача нещо правено преди 12 год. и досега не е мръднало.Ако кажа с какво е правено-ще падне голяма полемика.Сега си правя една камина и от четене и слушане вече 3 месеца се размотавам.МНого специалист,много нещо.Това е направи сам и всичко така направено трябва да се уважава.
stiv1961 - майстор
sh^dow написа:
Давай смело .Съвети вземай, но не ползвай всичко.Ще кача нещо правено преди 12 год. и досега не е мръднало.Ако кажа с какво е правено-ще падне голяма полемика.Сега си правя една камина и от четене и слушане вече 3 месеца се размотавам.МНого специалист,много нещо.Това е направи сам и всичко така направено трябва да се уважава.
За това и аз се ошашавих, я :? Чакам снимките...
VLADO66 - майстор
Малко офф-Приятел го заболя стомаха на едно капанче на морето и веднага всички станаха "доктори"-почна лечението с мента после бира,водка,ракия и накрая ми направиха впечатление две очички които светеха под масата. :-D
iivanov - майстор
Не се ли усещате хищници такива,че заради ваш'те барбекюта и пещи сериозно се застрашава популацията на четириногите блеещи.Да не говорим пък за мучащите и грухтящи такива.С такива темпове на строеж скоро и в червената книга ще ги впишем.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: