• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
dpp - специалист
Гледам доста из нета налазиха тея VITO WS-200...варианти със без/дислпей и аргон..някакви впечатления от тях..
profesionalist_wood - майстор
Професионалните ще ги оставя за наесен докато събера парички :lol: Иначе в крайна сметка ако си купя инвертор Фрониус и като се скапе през 2-3 години ще трябва да давам по 500лв за цели платки.
Ако купя трансформаторен ,,КРАКРА,, 160 ампера от зелените пернишки които не се произвеждат,имам файда,защото първичната и вторичната намотки ще са изцяло от мед,верно ще тежи 25 кг :) Но ще ми карат по 40 години като си ,,присадя,,вентилаторче към него :lol: .Работил съм на класически трансформаторни заваръчни машини. Още ги произвеждат по пернишката схема от 1970 година без никъква промяна. Това важи и за малките тип "саксия" тях основно ги произвеждат три фирми и разликата е само в цвета на кутията остатъците от завода в Перник (зелена кутия) фирма СЕРП Дивотино (черна кутия).Имат TSF 160 черен за износ.Пет степени 50-75-100-125-160 и фирма Тефи МЗТ Извор (синя кутия).Ама са слаба ракия...не знам защо имам влечение към социалистическата техника :lol: :-D
Вчера отворих Телвин Модерна 170 за първи път и видях че и първичната и вторичните намотки са от алуминий :-D потресаващо хихих и даже няма вентилатор въпреки че в инструкциите пише че имал хохохох :finga:
dragozow - майстор
На този принцип може да си караш Москвич, защото е евтин и частите не струват нищо. С Кракрата нещата стоят другояче, на стотина инвертора се продава по една Кракра. Хората не искат кютуци и виждат удобството на инвертора. Тези фирми, които произвеждат Кракра са умрели от глад и са със затихващи функции. Само за пример, преди 3 години имаше пазар в Ирак за 150 машини Кракра, трябваше да са готови за два месеца, хората си плащаха предварително. Българския производител рече нещо от сорта "сега нямам хора...как да ги направя" и т.н. Хем няма работа, хем като се отвори не знае как да реагира. Естествено изпусна поръчката за сметка на друг.
dragozow - майстор
Повечето "италиански" електрожени са с алуминиева намотка. На който не му се дават повече от 200 лв взима и се оплаква после.
Е,така е италианките са винаги с алуминиеми намотки,въпрос на бюджет :-D Взех го да си заваря 1-2 панти,колелцето на количката,да си припоя работен тезгях и така :) Чух за неосъществената сделка за Ирак,просто нашите пишман бизнесменчета са гола вода,съкратил е персонала за да си купи ново БМВ и мезонет за любовницата си :lol: и току е изтървал апетитната поръчка хихи и разбрах че хитрите турци са взели поръчката със калпавите Кенде :lol: Търсенето определя предлагането...както ми казваше един гр.дизайнер-,,Рекламата е душата на търговията,,! Ако бяха предприемчиви и ги слагаха трансформаторите в лъскави кутийки можеха да имат успех ,но това неминуемо вдига цената на продукта...както и да е :)
Иначе много ми се иска да pаботя на 500 ампеpовите Тpиодина :-D Режеш направо желязото и не ти пука изобщо :drinkers: Ама откъде да ги намеря пък и тежат по 300 кг.
VLADO66 - майстор
Тая Триодина е голяма хала-правихме резервоари едно време.
Е,сега нема триодини,защото малоумниците от бившите заводи ги дадоха за скрап заради медта и сега като надойдоха разни западни фирми и имат изисквания за някои конструкции да бъдат заварявани от триодината,не могат да открият къде ги имат тези машини и много фирми изгоряха с поръчките и се принудиха западняците да си внесат от американските Милър дето струват колкото един апартамент като имаш предвид че триодината на старо се намира за 700-1000лв....ама Бай Ганю иска все пари и сега нема нищо :-D Нека си гони сега Бай Михаля :finga:
Ето една ревяща Триодина :-D

Прикачен файл

9625571916218025951242424364k9NwmM0ZsxbA38RuHDd3.jpg
9625571916218025951242424364k9NwmM0ZsxbA38RuHDd3.jpg (28.25 KиБ) Видяна 6364 пъти
piron45 - майстор
dragozow написа:
Повечето "италиански" електрожени са с алуминиева намотка. На който не му се дават повече от 200 лв взима и се оплаква после.

Драгозов, да ти кажа родих се с китайското ARC-200. Направих си оградата без да го жаля и не даде признаци на загряване. А при 200А издуха 4мм винкел заварен върху 3мм профил /общо 7мм/ за секунди /правих отвор за бравата/.
dragozow - майстор
piron45 написа:
dragozow написа:

Драгозов, да ти кажа родих се с китайското ARC-200. Направих си оградата без да го жаля и не даде признаци на загряване. А при 200А издуха 4мм винкел заварен върху 3мм профил /общо 7мм/ за секунди /правих отвор за бравата/.
С оградата няма как да го натовариш.

profesionalist_wood, мой колега продава 3 машини 500А на Кракра, ако искаш ще ти уредя един. Колегата иска да си купи TIG 315A и ще ги даде за скрап. Машините за Ирак се продадоха, просто не бяха български. Не е въпроса само до кутията, българските разработки не са мръднали технологично през последните тридесет години. От тогава много неща са се променили. Пазара на трансформаторни машини в момента клони към нула, колегата от Вики-Б ги изработва единствено по поръчка заради цената.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: