Гледам доста из нета налазиха тея VITO WS-200...варианти със без/дислпей и аргон..някакви впечатления от тях..

Иначе в крайна сметка ако си купя инвертор Фрониус и като се скапе през 2-3 години ще трябва да давам по 500лв за цели платки.
 Иначе в крайна сметка ако си купя инвертор Фрониус и като се скапе през 2-3 години ще трябва да давам по 500лв за цели платки.Ако купя трансформаторен ,,КРАКРА,, 160 ампера от зелените пернишки които не се произвеждат,имам файда,защото първичната и вторичната намотки ще са изцяло от мед,верно ще тежи 25 кг
 Но ще ми карат по 40 години като си ,,присадя,,вентилаторче към него
 Но ще ми карат по 40 години като си ,,присадя,,вентилаторче към него  .Работил съм на класически трансформаторни заваръчни машини. Още ги произвеждат по пернишката схема от 1970 година без никъква промяна. Това важи и за малките тип "саксия" тях основно ги произвеждат три фирми и разликата е само в цвета на кутията остатъците от завода в Перник (зелена кутия) фирма СЕРП Дивотино (черна кутия).Имат TSF 160 черен за износ.Пет степени 50-75-100-125-160  и фирма Тефи МЗТ Извор (синя кутия).Ама са слаба ракия...не знам защо имам влечение към социалистическата техника
 .Работил съм на класически трансформаторни заваръчни машини. Още ги произвеждат по пернишката схема от 1970 година без никъква промяна. Това важи и за малките тип "саксия" тях основно ги произвеждат три фирми и разликата е само в цвета на кутията остатъците от завода в Перник (зелена кутия) фирма СЕРП Дивотино (черна кутия).Имат TSF 160 черен за износ.Пет степени 50-75-100-125-160  и фирма Тефи МЗТ Извор (синя кутия).Ама са слаба ракия...не знам защо имам влечение към социалистическата техника  

Вчера отворих Телвин Модерна 170 за първи път и видях че и първичната и вторичните намотки са от алуминий
 потресаващо хихих и даже няма вентилатор въпреки че в инструкциите пише че имал хохохох
 потресаващо хихих и даже няма вентилатор въпреки че в инструкциите пише че имал хохохох 

Ама откъде да ги намеря пък и тежат по 300 кг.
 Ама откъде да ги намеря пък и тежат по 300 кг.