• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
kirofabv - специалист
Да, всъщност това са завAрeни шкафчета от предишните собственици на апартамента, но наистина - няма измятания, увусвания, вратичките се затварят чудесно и т.н. Сглобката е много здрава. Трябваше да махна едното рафтче в единия шкаф за да премине въздухопровода на аспиратора та доста се препотих. По едно време бях увиснал на него, а съм си 100 кила от където и да ме погледнеш :)
Лака е доста кофти - както казваш матиран и някак вехт. Плюс е наистина, че няма сводести форми и ще се изшкури по-лесно.

Предполагам насоките за лака остават същите, въпреки, че не е чам - лак на водна основа прозрачен (или бор) и орех марки Сократес или Дуфа :)

п.п. пропуснах да питам - трябва ли да се зашкурява повърхността между ръцете с лак?
EDI - майстор
Да, за лака насоките са същите.Като идеш в магазина, трябва да има мостри от цветовете и ще си подбереш тези, които ти харесват.Ако искаш перфектна гладкост след втората ръка, лакирай една ръка, изчакай да изсъхне, вземи едно парче шкурка 120 или 150 и леко го прокарай един-два пъти с ръка върху сухия лак, колкото да обере настръхналите мустаци.После удари втора ръка.
kirofabv - специалист
Ето и резултатите.
От това:
Изображение

Стана това:
Прикачен файл:
120526 010.JPG
120526 010.JPG (82.72 KиБ) Видяна 9555 пъти
Прикачен файл:
120526 009.JPG
120526 009.JPG (81.66 KиБ) Видяна 9555 пъти
Не е баш като монтажа по-горе ама стои много добре.
Поздрави ;)
k_yakov - напреднал
Май си бяха по-хубави в стария вариант, ама това си е лично мое мнение, дали от различните цветови комбинации или заради кичозните дръжки, не знам. Ама евала за труда ти, да си жив и здрав.
vlad0 - специалист
Ужас!!! Прецакал си ги тотално, човека ти каза - вземи лак мат на водна основа, а ти най циганския гланц, па и с тея цветове жълто и черно... Аре Миньороооо!
kirofabv - специалист
Всъщност на снимките наистина излизат по-кофти отколкото са. Тъмното реално е по-тъмно и не толкова лъскаво... явно заради светкавицата. Но в крайна сметка си ми харесва, на жена ми също, което е най-важно все пак.
Мерси на всички за помощта :wink:
l_bonev - специалист
Преди интервенцията бяха идеални,но за съжаление бяха.
Fish_Whisperer - помощник
И според мен не се е получило добре с тоя тъмен до черно лак.Да не говорим,че и изобщо не се връзва със светлият цвят на стената.
  • 1
  • 2

Тема "Как да освежа старите кухненски шкафчета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: