Ами това е един чудесен вариант. Щом стоката е от ЕС разходите ти са само за самото плащане (превод на сумата) и за транспорт. Не се занимаваш с митници и други простотии. Ако обаче и това не ти се прави, си търсиш нещо от БГ, което някой такъв като мен вече е поръчал, платил и доставил и си е сложил една минимална печалба, ей така заради рисково вложената пет цифрена сума пари, загубеното време и т.н (впрочем за момента това все още е трудно да се нарече бизнес). Друг е въпроса, че има и хора дето са купили 3 батерии и искат, като продадат две от тях третата да им дойде подарък. Е, секи като земе калкулатора, може да види кой кой е.
Между другото, това със “фалшифицирай бележката” от банката например, се нарича “документна измама” и не е приятно ако те улепят. Нищо лично разбира се, не искам да засегна никого.
В началото и аз бях бесен, като ми се наложи да платя мито и ДДС на една батерия, получена като гаранционна (наистина не я бях плащал). Китайците ми пратиха цяла батерия само срещу няколко снимки на изгърмяла 1 клетка от целия пакет (вътре са 20бр.) Мога да кача снимки ако искате, но на митницата, когато става въпрос за подаръци е голяма разправия.

Между другото, това със “фалшифицирай бележката” от банката например, се нарича “документна измама” и не е приятно ако те улепят. Нищо лично разбира се, не искам да засегна никого.

В началото и аз бях бесен, като ми се наложи да платя мито и ДДС на една батерия, получена като гаранционна (наистина не я бях плащал). Китайците ми пратиха цяла батерия само срещу няколко снимки на изгърмяла 1 клетка от целия пакет (вътре са 20бр.) Мога да кача снимки ако искате, но на митницата, когато става въпрос за подаръци е голяма разправия.