• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 36
Ел. инструментите. Консумативи.
solo5 - майстор
estrogen написа:
Аз лично имам опит и работя със зеге със мощност 350W марка Raider сравнително евтино 35 лв е
Изображение

Същото зеге в Мосю Бриколаж от 14.04.2010 ще е 19.99лв
solo5 - майстор
Днес отидох в Мосю Бриколаж и видях Bosch PST 650 на промоция от 69.00 лв (стара цена - 89.00 лв) :roll:
В кутията имаше и 4 ножчета подарък
Докато гледах виждам, че са пакетирани в кутии, а 1 брой си стои отстрани в куфар
Извиках една консултантка и я питам на една и съща цена ли са
След малка справка излезе, че тези в картонените кутии са на цена 69.00 лв, а същият модел в куфар е 99.00 лв :? :lol:
Взех по евтиния, защото един куфар не струва 30лв :-D
Взех и 2 комплекта ножчета
Но разума надделя и след една обиколка в магазина го върнах на мястото, заедно с ножчетата
Реших утре на промоцията да пазарувам един Raider 350W за 19.99лв
За 25 кв.м ламинат и един отвор на мивка в кухненски плот не си струва да се харча за зеге :roll:
mitko64 - майстор
Прочетох темата но не открих много информация за рязане на метал, в моят случай алуминий. Опитах отначало с оригиналните ножчета на Спарки но след около 2см срез се изхабяват и почва да друса.Дайте съвет за вид и марка ножчета, обороти, махаловидна функция, допълнително смазване и други хитрини. Материала е с дебелина 1см, зегето е Sparky FSPE 85, А фигурата която трябва да изрежа има кривини с радиуси около 3-4 см на места и прави участъци.
EDI - майстор
1 см си е много за ЗЕГЕ.Иначе ползвам ножчета за метал на БОШ, със ситни зъби, не си спомням номера.Рядко режа метал, но се справят добре.Трябват по-ниски обороти и без махаловидното движение.
mitko64 - майстор
EDI написа:
1 см си е много за ЗЕГЕ.Иначе ползвам ножчета за метал на БОШ, със ситни зъби, не си спомням номера.Рядко режа метал, но се справят добре.Трябват по-ниски обороти и без махаловидното движение.
Много точна констатация-1см си е много. Накупувах какви ли не ножчета на Бош и не, и не- друса,тресе не се удържа. Само незнам дали този, който е писал тех. данни( 20 мм цветни метали) е рязал нещо с такава дебелина. Добре, че има доброто, старо флексче.
mirk - майстор
Щом друса намали оборотите ако трябва и до минимум колкото да реже. А и ламарината трябва да е захваната стабилно за да не мърда, с държане с ръка няма да стане.
<Friend> - напреднал
При рязане на алуминий се охлажда със спирт!
stefandar - помощник
bobykafe написа:
Прекрасна тема и нека професионалистите дадат отговор на моя въпрос: Защо като режа със зеге ПДЧ примерно и горният срез е идеално прав, но отдолу се отклонява встрани? Аматьор съм в тази област и хич не ме е срам да си призная :lol:
зегето ми ферм режеше така 3 см дъски с ножчета ферм, след като смених ножчетата с бош,започна да реже нормално.Същото го приложих на зеге агояма, но рязането не се промени остана си на криво
profesionalist_wood - майстор
Немска му работа :-D http://www.youtube.com/watch?v=78waTfyW ... ure=relmfu Предполагам,че всеки от нас може сам да си го изработи,а и комплекта струва 125 евра :lol:
Има и друго приложение- http://www.youtube.com/watch?v=tElKvlL4 ... ure=relmfu :?
EDI - майстор
Хитро, нещо като малък банциг получаваш.Но цената му е като на хоби банциг в общи линии.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 36

Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: