• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ludmilz - специалист
:-D Нямаш спиране... Вече пишеш нещо само за да напишеш нещо. Понятието хидрофор не търпи развитие. Хидрофора си е хидрофор. Търпят развитие системите за водоснабдяване. от 25 години до днес монтирам, поддържам и ремонтирам тези системи и съм наясно с всички новости. И всеки специалист ако уважава себе си и професията си е длъжен да е в крак. За съжаление на теб ти липсва базова подготовка и затова грешиш.
Аз колкото помпи съм монтирал ти толкова врабчета не си видял през живота си! :-D
Без капка лоши чувства към теб отивам да пия бира, че днес се заседях понеделнишки в офиса. Бъди здрав!
LazarGanev - "Велик майстор"
ludmilz написа:
Аз колкото помпи съм монтирал ти толкова врабчета не си видял през живота си! :-D
Без капка лоши чувства към теб отивам да пия бира, че днес се заседях понеделнишки в офиса. Бъди здрав!
А бе много е вероятно като малчуган да утрепал с прашка повече врабчета от твоите монтирани помпи, ама нейсе, няма да спорим. Айде ти пий бира, аз пък излизам да поработя, че ме извика за авария един комшия на мои клиенти, на които съм монтирал хидрофор - хората ме похвалили, не мога да откажа само защото времето е бирено я :wink: Айде наздраве и чао, че ме чакат - обещах до половин час да съм там :wink:
MamaMy - майстор
:? Някой си е повярвал повече от колкото трябва. Аз по принцип такива дървени философи ги отбягвам и избягвам да споря с тях. Всеки уважаващ себе си трябва да се държи на ниво. Мисля, че настоящата тема не носи никакви нови знания и нищо позитивно. Мисля да не взимам страна. Тя истината (Лазар) нямат нужда от помощ.
ludmilz - специалист
MamaMy написа:
:? Някой си е повярвал повече от колкото трябва. Аз по принцип такива дървени философи ги отбягвам и избягвам да споря с тях. Всеки уважаващ себе си трябва да се държи на ниво. Мисля, че настоящата тема не носи никакви нови знания и нищо позитивно. Мисля да не взимам страна. Тя истината (Лазар) нямат нужда от помощ.
Късно се усетих, че е безнадежден. После като се порових се оказа, че е на всяка тема мерудия. Мисля за достатъчно!
LazarGanev - "Велик майстор"
:-D :lцl: :streichel: Явно не си се усетил още, ама нищо :wink: :cool:
Все пак - Благодаря! Нямам повече въпроси.
dragozow - майстор
В днешно време не е задължително да има хидрофорен съд, половината от продадените хидрофорни системи са именно без такъв. Правилното наименование би трябвало да е хидрофорна помпа, по какъв начин е изпълнена системата няма голямо значение. Вариантите със съд и с електронен пресостат имат своите предимства и недостатъци. Кой колко помпи и врабчета също няма голямо значение.
batkotony - специалист
Ще направя плах опит да "разведря" темата с един леко страничен въпрос.Преди година, въпреки предупрежденията на "специалисти" че нямало да работи,подмених градинската си помпа "Вида-незнамолкоси"(с един цол щуцери и на преклонна възраст,мир на чугуна й,вече е във вечните ловни полета на фирма "Надин" :-D ) с един хидрофор-китаец пак с един цол щуцери.След временни затруднения,отнасящи се до правилното свързване към тръбата на помпата и на моята улица огря слънце.Получи се точно това,което исках-винаги,като пусна маркуча и от там тръгва вода,без досадните обезвъздушавания всеки път,помпане до схващане на ръцете на ръчната помпа,донатягане на салници и т.н.Та въпросът ми е свързан с това,че напоследък като поливам(защото предимно за това го ползвам) помпата при постоянно отворен кран на маркуча спря да се изключва.Това миналото лято не беше така-при пуснат маркуч се редяха цикли на включване и изключване през около 2 минути.Сега налягането на водата е силно и стабилно,достатъчно е да затворя крана за пет секунди и спира помпата.В допълнение ще кажа,че черпя вода от набита тръба и водния стълб е на около 6м под повърхността.Друго наблюдение,което направих е,че от помпата понякога се чуват странни звуци като от счупен лагер,които изчезват малко преди да изключи помпата(не са счупени лагери,възможно ли е този звук да съпровожда явлението "кавитация"?).
ПП.Дренажа е стар и добре разработен,нямам никакви дребни частици или песъчинки във филтъра на входа на помпата...Водата не свършва дори и при дълго поливане..
Чаро - Акълия
Хидрофора си е устройство за повишаване на напора.
Ква е целта му и какво представлява - оставям да обяснят инжИнерите по ВиК, може и с помощ от учебниците :-D
Бустер помпата хидрофор ли е? :?
Освен с пресостат, системата може да се управлява и чрез датчик поток. Според случая.
bigdragon - майстор
Чаро написа:
Хидрофора си е устройство за повишаване на напора.
Ква е целта му и какво представлява - оставям да обяснят инжИнерите по ВиК, може и с помощ от учебниците :-D
Бустер помпата хидрофор ли е? :?
Освен с пресостат, системата може да се управлява и чрез датчик поток. Според случая.
1. Хидрофорната система не повишава налягането, а поддържа постоянно налягане (в определени граници) в системата и при спряна помпа.

2.Бустер помпите не са хидрофори, тези помпи повишават налягането в системата, ако то е недостатъчно. За тях е необходимо да имаш някакво налягане преди помпата - предварителен подпор.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Въпрос за самозасмукваща водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: