Измери волтажа на тези клетки, който мислиш че недозареждаш.. Ако са с по-нисък волтаж ясна е работата. Вземи едно 12 волта зарядно и си ги балансирай с него от време на време..
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
evparts.alle
- специалист
3060 мнения в "Електровелосипед"
sasko12345
- специалист
Да от време на време ще ги балансирам ама пак си е разправия а мене ме мързи
evparts.alle
- специалист
Ами тогава ЛИФЕПО4 с бмс и това е... То и с еднакъв капацитет да са ти киселяците пак се разбалансират..
Аз каква мъка теглих с електромобила докато не сложих литиеви..
Сега ми седят 3 по 100 Ач в гаража ама са се все споминали. да ги сложиш на колелото с едно ремаркенце...
През ден през два ги балансирах..
Киселинните са си мъка и това е..
Аз каква мъка теглих с електромобила докато не сложих литиеви..
Сега ми седят 3 по 100 Ач в гаража ама са се все споминали. да ги сложиш на колелото с едно ремаркенце...

Киселинните са си мъка и това е..
ivan_ws
- напреднал
Subject: Електровелосипед
1во изглежда ето така http://mazeto.net/index.php?action=dlat ... 4706;image
2ро мерих го и мисля, че е към киловат и нещо на 24В. Един казваше, че и на 48В нищо няма да му стане, което е добре.
3то схемата с 555 няма да ти свърши работа, ЗАЩОТО тя може да работи с коеф. на запълване в диапазон 50%-100%. Тоест минималната гас ще ти е 50% мощност, което изхвърля плавното тръгване през прозореца. Аз намерих, направих и изпробрах една друга, която работи перфектно и позволява коеф. на запълване 0%-100% и даже има и независимо регулиране на честотата на импулсите, евентуално опитно да се установи най-оптималната честота, да шуми по малко и да е с по-високо КПД, но мисля че 1Кхерц е добре. Схемата е http://electronicdesign.com/article/ana ... y-cycle-an . Изхода от първи крак отива на гейта на силен мосфет, който спира и пуска ток към възб. намотка и (+) на ротора (на късо са). Трябва и паралелно на динамото да имаш един диод, който да гаси искрите при празен ход. Изпробвал съм го, работи идеално с IRFP064N издържа до 80А продължително, ако искаш сложи няколко в паралел за още по-малко вътрешно съпротивление, но мисля, че го даваха 80 милиома.
Проблема беше захващането и до като го мисля него си минаха няколко месеца, без да се сетя да дозареждам акумулаторите, които имах, скапаха се, хвърлих ги и сега всичко седи в мазето с надеждата един ден пак да се захвана. Надявам се да съм ти помогнал, ако направиш нещо ще се радвам да споделиш, ако имаш някакви въпроси, питай.
ge6aaaa3 написа:Здравейте, решил съм да си правя електровелосипед, но се колебая какво да използвам за задвижване.Не казвайте "купи си..."Пичага, преди година и нещо и аз бях залетял да правя от нищо нешо с динамо от москвич, но го докарах до средата и го заебах. Мога да ти споделя своя опит да те олесня.
1.Динамо от стара кола/намират се за смешни пари/
2.Стартер на 12 волта
3.Стартер на 6 волта от Трабант
Ако динамото е подходящия избор-как се управлява като ел.мотор? Благодаря предварително.
1во изглежда ето така http://mazeto.net/index.php?action=dlat ... 4706;image
2ро мерих го и мисля, че е към киловат и нещо на 24В. Един казваше, че и на 48В нищо няма да му стане, което е добре.
3то схемата с 555 няма да ти свърши работа, ЗАЩОТО тя може да работи с коеф. на запълване в диапазон 50%-100%. Тоест минималната гас ще ти е 50% мощност, което изхвърля плавното тръгване през прозореца. Аз намерих, направих и изпробрах една друга, която работи перфектно и позволява коеф. на запълване 0%-100% и даже има и независимо регулиране на честотата на импулсите, евентуално опитно да се установи най-оптималната честота, да шуми по малко и да е с по-високо КПД, но мисля че 1Кхерц е добре. Схемата е http://electronicdesign.com/article/ana ... y-cycle-an . Изхода от първи крак отива на гейта на силен мосфет, който спира и пуска ток към възб. намотка и (+) на ротора (на късо са). Трябва и паралелно на динамото да имаш един диод, който да гаси искрите при празен ход. Изпробвал съм го, работи идеално с IRFP064N издържа до 80А продължително, ако искаш сложи няколко в паралел за още по-малко вътрешно съпротивление, но мисля, че го даваха 80 милиома.
Проблема беше захващането и до като го мисля него си минаха няколко месеца, без да се сетя да дозареждам акумулаторите, които имах, скапаха се, хвърлих ги и сега всичко седи в мазето с надеждата един ден пак да се захвана. Надявам се да съм ти помогнал, ако направиш нещо ще се радвам да споделиш, ако имаш някакви въпроси, питай.
zach_82
- специалист
""""Трябва и паралелно на динамото да имаш един диод, който да гаси искрите при празен ход. Изпробвал съм го, работи идеално с IRFP064N издържа до 80А продължително"""
Този ЕДИН мосфет и този ЕДИН диод ще бъдат факла още при тръгване, камо ли да държат 80А продължително.
Този ЕДИН мосфет и този ЕДИН диод ще бъдат факла още при тръгване, камо ли да държат 80А продължително.
sasko12345
- специалист
Москвичовото ми е в мазето седи ако някой го иска 15 лв промоция
zach_82
- специалист
ge6aaaa3 написа:За контролера смятам да ползвам 4 х IRFP4468 . Някой зане ли ориентировъчна цена?http://www.tpetrov.com/search.php?s=IRFP4468
sasko12345
- специалист
Неможе ли да се ползва контролер от е-байк от ибей за 20-30 долара и да се сложат датчици на хол на динамото и да видим какво ще се получи.
Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература