• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dellete - помощник
здравейте как сте избрахте ли си кметове
Така значи първо да ви кажа на тези на които ми отговориха на старата тема ГОЛЕМИЯТ ДВИГАТЕЛ замина, проби възбудителна намотка проблема беше смешен и той беше че вентилаторът на управлението на двигателя не работеше беше му се откачила фазата от захранващата шина но както и да е Да минем на сегашният проблем скоро изгоря един компресор на хл. агрегат който струва 115 хил лева получило се е окъсяване между голямата и малката звезда.
Преди да се стигне до изгарянето на компресора се случи следното: чу се мнооо яко ръмжене, един колега прибяга , но предпазител на захранването беше изгорял и защитата на помпата която върти водата беше изключила и беше залепнал контактора на компресора. Отидох с уреда след като чух ръмженето помислих, падна фаза и хл. агрегат остана на две фази, наистина беше останал на две фази но покъсно разбрах че след ръмженето е паднала фазата вследствие от окъсяването на голямата и малката звезда след като свалихме компресора го разглобихме въртеше мнооо хубаво и леко
Въпросът ми е защо се получи това окъсяване между звездите
дали контакторът е залепил преди или след окъсяването и дали той може да е причината за окъсяването, и моля Ви предложете ми няква защита без проблем за цената и защото това е втори компресор който сменяме? По-късно ще ви предоставя схема съжелявам че не мога сега Чао и всичко добро на всички колеги и приятели от форума.
romanpm - майстор
Съдейки по обясненията ми се струва че техническото изпълнение на защитите е неграмотно , а късото може да стане по няколко причини ! Намерете техник който да гарантира работата си ми е съветът . :? :)
Palawnik - специалист
Дай повече инфо. Ако сложиш и някоя снимка ще е още по-добре. Защо защитата не е изключила когато двигателя е останал на две фази? За какъв двигател става въпрос синхронен или асинхронен? За превключване звезда триъгълник ли става въпрос?
lyki - специалист
Поясни ми какви са тези малка и голяма звезда ?
И защо защитата на тази помпа е изключила ?
Помпата и компресора трябва да са на различни защити и контактори,
Какъв зор е видяла тя да изключи?
Минава ли оперативния на компресора през нормално отворен на помпата, така че ако спре помпата да предпази компресора ?
Дай повече информация.
dellete - помощник
значи помпата е изключила след като е паднала фазата на захранването поради трябва да сте мноо глупави за да не разберете
останала е на две фази, защитата на помпата е абсолютно отделно от защитите на компресора мотора е асинхронен аз не съм виждал компресор с синхронен или с постояннотоков мотор
оперативната на компресора не минава през нормално отворения на помпата
Компресора охлажда вода в 4 куб бака помпата праща водата от баката до машините
няма нищо общо с компресора
И явно никой от вас не знае какво е голяма и малка звезда на компресор
Утре ще кача снимки на схемата чао
lyki - специалист
Сигурно сме глупави.
Но този дето е правил схемата на на цялото табло нее бил много умен щом след избиването на един двигател се разпада цялата схема на таблото или там кавото е . Или не са подбрани подходящите защити , или не съразмерни по мощност предпазители.

И в крайна сметка аз не бих търсил спомощ от глупаци :wink: :lol:
Justy - майстор
Лъки, става въпрос за звезда - двойна звезда.
Делийт, не бъди толкова емоционален, ако обясниш системата и приложиш нещо като схеми - ще помогнем.
dellete - помощник
извинявам се брат
утре съм на работа ще видя какво мога да направя
още веднъж се извинявам
благодаря ти че искаш да помогнеш
Palawnik - специалист
Везех си гърнето с боба. Бая хвърляне падна та боба бая се натроши. Ама лошо няма. Утре съпругата ми ще направи пълнени сърмички с чукан боб. Пак съм на далавера. Та какво ми каза боба.
Та боба каза : Затегнете следващия път добре щпилките. Като глава на двигател до скъсване и после четвърт оборот назад.
genius - помощник
Justy написа:
става въпрос за звезда - двойна звезда.
.
Звезда-двойна звезда има в двускоростните мотори т.е. два вида обороти.За какво са му на компресор-не разбирам???Вероятно има предвид звезда-триъгълник.
  • 1
  • 2

Тема "zdr otnovo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: