Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
SEV - специалист
Ребрата на поликарбона се слагат напречно на носещите профили.Гадното скърцане от температурното разширение се предотвратява като се залепи неопренова лента между метала и поликарбона,самите канали се запушват с едни филтрни лентички(приличащи на тиксо),целта им е да не попадат боклуци и да не се образува конденз в камерите и върку тази лента се слага вече П-профила.Като се пробиват дупките за винтовете задължително се пълни дупката със силикон пак заради боклуците и влагата.Препоръчително е на по големи площи да се слагат алуминиеви шини за да не истърват винтовете при по силен порив на вятъра(винтовете задължително комбинирани със силиконова шайба).За поликарбонатна плоскост с дебелина 8мм. препоръчителния размер на "окото" на конструкциата е 600 на 1000 мм.
MASTER - специалист
Няма да свърши света ако ребрата са надлъжно на фермите :wink: особенно ако това дава финансови предимства при разкроя на плочите, и ако се избягва снадка по посока на отичането на водата.

Неопреновите лентички ще намалят част от "пукането" а също така съществуват и подложки от EPDM за тази цел.
Всъщност пукането не е кой знае какъв недостатък, защото приложението на този материал е основно за сайванти,оранжери и навеси. Това че някой е сглупил да си го сложи на жилището си е изцяло негова грижа :wink:
Основното предимство на материала е най вече UV защитата която предлага аз предметите под него

Светлопропускливоста в таблицата от линка я взимайте само "за сведение" - по време на експлоатацията се натрупва доволно количество прахоляци които я понамаляват значително.

Ето пример доколко може да се разчита замо на дъжда да поддържа чист поликарбона.

Навесчето съм го спретнал набързо преди 5-6 години, и от тогава нямам спомен някой да си е правил труда да го мие

Прикачен файл

IMGP1775.JPG
Ето я и нашата самоделка на село, настава голяма жега обаче наистина отдолу, та ще търся решение, замислил съм се наистина с плат да опитам под поликарбоната, виждал съм го в заведение, но там беше доста високо - поликарбонат с бял плат под него, та за това не усетих никакъв парников ефект, сянката обаче беше супер ...

Прикачен файл

IMG_20120714_104922.jpg

Прикачен файл

IMG_20120714_104548.jpg

Прикачен файл

IMG_20120714_104531.jpg
valio2007 - специалист
MASTER написа:
Martins написа:
Какви са средните цени на навеси от поликарбонатни плоскости и метална конструкция. Направиха ми оферта за 140 лв/кв.м. на мен ми трябват около 8 кв.м. х 140 лв = 1120 лв. Нормално ли е това?
Зависи от конструкцията най вече и от самите плоскости.

140 лева е добра цена - или ще ти го направят по всички правила, или някой ще позабогатее бързо :lol: :lol: :lol:
Как определи тази цена като добра? Ако го покриеш с фотоволтаичен панел цената ще е същата, а и някаква полза може да имаш.
MASTER - специалист
Е как да я определя - от гледната точка на този който ще я прави :-D
Здравейте,

Интерисува ме с какви размери се предлагат поликарбонатните плоскости.
В нета единствено открих 6000х2100мм, което е малко множко за моя проект.

Имам да подменям навес на тераса с размери 1200х4000мм.
velsi - Почетен майстор
Това в размера. Продават и на парче, но режат само на дължина. Тоест ако ти трябва 1.60 на 1,20 ще ти продадат 1,20 но на 2.10
zach_82 - специалист
Някой ако търси ПЛЪТЕН ПРОЗРАЧЕН поликарбонат, имам 2 листа LEXAN -неупотребявани (все още със защитно фолио).
Продавам ги на половин цена от магазинската. Купих ги, пък така и не ми влязоха в употреба. 40лв на кв. метър.
Размерът на листовете е 5м Х 2.1м
u-ray - напреднал
Завчера видях интересно решение за справяне със жегата под поликарбоната на терасата.

Изображение

Изображение

Представлява мрежа с дупки около 10х10см и изкуствени листа.
Потърсих в интернет, но нищо не излезе.
Някой да знае къде се продава подобна мрежа?

Тема "навес от поликарбонатни плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: