Сваряват се мидите и ядките се отделят от черупките. В масло се запържват една-две скилидки начукан чесън. Добавят се ядките от мидите да се позапържат. Заедно със мидите се слагат едно-две резенчета лимон, нарязан на малки кубчета. Като се запържат мидите, се свалят от огъня и се добавя копър и крутончета. Разбъркват се и се поднасят.
Получава се Убйиствено Мултифункционално Мезе.
								
															
																															
																								
															Получава се Убйиствено Мултифункционално Мезе.

.gif)
 На бат ви Филма Мидата ли ще разправяте
 На бат ви Филма Мидата ли ще разправяте   -5 години съм вадил миди за заведения -славни години , средно двама вадихме изчистени ядки по 10 килограма , по 4 лв килото -ехеее ...
 -5 години съм вадил миди за заведения -славни години , средно двама вадихме изчистени ядки по 10 килограма , по 4 лв килото -ехеее ...  .Но ,от тогава минаха 20 години
 .Но ,от тогава минаха 20 години  
 Супа не сме правили,ето че има нова идея
 Супа не сме правили,ето че има нова идея   .
 .