Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Харалампи - специалист
Я да взема да питам, стената ми е общо взето права. Мога ли да лепкам ГК на гребен. Мисля да намажа лепилото на стената и да изправя плоскостта. Та въпроса ми е бързо ли съхне лепилото? И ще залепне ли към картона при тези условия?
kocetoo - специалист
Лепилото съхне ултра-бързо, т.е. напълно готово е след залепване за всяка една друга технологична операция. Но не фащам от къв зор ти е почти права стена да я облепваш?
Харалампи - специалист
Ми щото не ме бива много в шпакловането. А за бързото съхнене ... не знам на какво викаш бързо. Вече лепнах две големи плоскости 1.2х2.5 м, днес трябваше да лепна една малка лента 0.19х2.5 м и над вратата 0.78х0.58 м. Е над вратата ми увисна парчето и се наложи да го сваля. Утре ще го лепкам отново и ще го хвана с дибли. М/у другото я да взема да питам, а бе ще ми остане много лепило Perlfix, дали мога да го ползвам като груба шпакловка?

П.С. А бе не била толкова равна стената. Пробвах на гребен ама само похабих лепилото. Ама така или иначе имам много ... А за лепенето на тавана - няма начин. Без да се виксира с дюбели няма никакъв начин да се хване на тавана. Просто лепилото не изсъхва толкова бързо като на рекламата на Poxipol. Както съм писал по-горе на вертикална стена без подпора увисна едно сравнително малко парче, а на таван просто не ми се мисли.
Харалампи - специалист
Айде де няма ли да ми кажте какво да го правя излишното лепило?
burningice - специалист
аз също мисля да лепя гипсокартон на тавана на банята
Харалампи - специалист
А бе аз не съм голям специалист по строителството, ама точно за банята си мисля да слагам стиропор. По простата причина, че точно към тавана се насочват топлите водни пари като се къпем. В този смисъл ако тавана е изолиран възможността да се образува конденз намалява. Да се сложи гискартон, (лепен?!) си е предизвикателство към природните закони. Не стига че няма да служи като изолация, ами е и силно хогроскопичен. Знам че се слага ГК на стените, но той се изолира с плочки и разни др. от водата.

П.С. Абе няма ли някой да ми каже за лепилото. Освен да го подаря на комшията, не се сещам какво друго да го правя. Пробвах да мацна на едно неотговорно място, ама ... не стана много добре
dragoniliyan - помощник
Ами Харалампи моя савет е да не слагаш стериопор на тавана, а си има специален ГК за баня и мокри помещения ( влагоустойчив )[/quote]
pipbel - майстор
Наи добре се откажи от тези мераци за ГК в банята, пък бил той и суперспециален някакъв и си сложи Фибран на тавана, поне е доста по паронепропусклив от стиропора.
dragoniliyan - помощник
pipbel Няма ли опасност от образуване на капчици и конденз по тавана, та дори и да мухляса с фибрана?
citrofen - специалист
Хммм... Пуснах в тази тема едно мнение с големи червени буквички, ама изглежда никой не го е прочел :?

Е пожелавам ви успех с лепенето на таваните, и ако може след време да пишете, какво е станало.

Тема "полезни съвети -гипсо картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: