Я да взема да питам, стената ми е общо взето права. Мога ли да лепкам ГК на гребен. Мисля да намажа лепилото на стената и да изправя плоскостта. Та въпроса ми е бързо ли съхне лепилото? И ще залепне ли към картона при тези условия?
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Харалампи
- специалист
25 мнения в "полезни съвети -гипсо картон"
Харалампи
- специалист
Ми щото не ме бива много в шпакловането. А за бързото съхнене ... не знам на какво викаш бързо. Вече лепнах две големи плоскости 1.2х2.5 м, днес трябваше да лепна една малка лента 0.19х2.5 м и над вратата 0.78х0.58 м. Е над вратата ми увисна парчето и се наложи да го сваля. Утре ще го лепкам отново и ще го хвана с дибли. М/у другото я да взема да питам, а бе ще ми остане много лепило Perlfix, дали мога да го ползвам като груба шпакловка?
П.С. А бе не била толкова равна стената. Пробвах на гребен ама само похабих лепилото. Ама така или иначе имам много ... А за лепенето на тавана - няма начин. Без да се виксира с дюбели няма никакъв начин да се хване на тавана. Просто лепилото не изсъхва толкова бързо като на рекламата на Poxipol. Както съм писал по-горе на вертикална стена без подпора увисна едно сравнително малко парче, а на таван просто не ми се мисли.
П.С. А бе не била толкова равна стената. Пробвах на гребен ама само похабих лепилото. Ама така или иначе имам много ... А за лепенето на тавана - няма начин. Без да се виксира с дюбели няма никакъв начин да се хване на тавана. Просто лепилото не изсъхва толкова бързо като на рекламата на Poxipol. Както съм писал по-горе на вертикална стена без подпора увисна едно сравнително малко парче, а на таван просто не ми се мисли.
burningice
- специалист
аз също мисля да лепя гипсокартон на тавана на банята
Харалампи
- специалист
А бе аз не съм голям специалист по строителството, ама точно за банята си мисля да слагам стиропор. По простата причина, че точно към тавана се насочват топлите водни пари като се къпем. В този смисъл ако тавана е изолиран възможността да се образува конденз намалява. Да се сложи гискартон, (лепен?!) си е предизвикателство към природните закони. Не стига че няма да служи като изолация, ами е и силно хогроскопичен. Знам че се слага ГК на стените, но той се изолира с плочки и разни др. от водата.
П.С. Абе няма ли някой да ми каже за лепилото. Освен да го подаря на комшията, не се сещам какво друго да го правя. Пробвах да мацна на едно неотговорно място, ама ... не стана много добре
П.С. Абе няма ли някой да ми каже за лепилото. Освен да го подаря на комшията, не се сещам какво друго да го правя. Пробвах да мацна на едно неотговорно място, ама ... не стана много добре
dragoniliyan
- помощник
Ами Харалампи моя савет е да не слагаш стериопор на тавана, а си има специален ГК за баня и мокри помещения ( влагоустойчив )[/quote]
dragoniliyan
- помощник
pipbel Няма ли опасност от образуване на капчици и конденз по тавана, та дори и да мухляса с фибрана?
Тема "полезни съвети -гипсо картон" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература