jekasus написа:Честно да ти кажа и аз си мислих същото. Но какво ще кажеш за това http://www.bulgariamall.bg/live.html.Сети ли се с какво са изградени стените. Ако питаш мен, всичко зависи от проектанта,архитекта, конструктора ...... и т.н. Ако един от тези ти каже да зидаш с "Итонг", едва ли ще тръгнеш срещу него. При евентуален проблем се разглежда дали е спазен проекта. Аз съм се нагледал на хиляди чертежи, и честно да ви кажа никъде не съм виждал плътната дъсчена обшивка да се изпълнява с OSB.Тани написа:Ами да питам отново - как се решава провлема с водните пари?Няма кой да ти отговори. Хората максимум от една година се занимават с термоблокове,какво можеш да видиш за толкова време,в една къща трябва да се поживее,та да се видят всичките предимства и минуси. Да почакаме 4-5 години и тогава ще видим дали този тип строителство става за България .Както стана с итонга ,който си намери нишата в строителство ,но рядко правят къщи с него.А какви реклами бяха.
Имам въпрос към колегата barborino.
Прочетох в нета за тази канадска система но никъде не намерих някакви ориентировъчни цени. Имам представа колко струва 1 кв/м стандартна зидария тухли четворки. Та колко горе долу стъпва 1 кв.м с арматура за 2 етажна къща. /Доколкото схванах технологията, в бетона се влага арматура с диаметър, в зависимост от височината на постройката./
ЕДИТ: На снимките не видях носещи колони. Да разбирам ли, че стените са носещи, т.е. държат плочата на втория етаж?