• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
jekasus написа:
Тани написа:
Ами да питам отново - как се решава провлема с водните пари?
Няма кой да ти отговори. Хората максимум от една година се занимават с термоблокове,какво можеш да видиш за толкова време,в една къща трябва да се поживее,та да се видят всичките предимства и минуси. Да почакаме 4-5 години и тогава ще видим дали този тип строителство става за България .Както стана с итонга ,който си намери нишата в строителство ,но рядко правят къщи с него.А какви реклами бяха.
Честно да ти кажа и аз си мислих същото. Но какво ще кажеш за това http://www.bulgariamall.bg/live.html.Сети ли се с какво са изградени стените. Ако питаш мен, всичко зависи от проектанта,архитекта, конструктора ...... и т.н. Ако един от тези ти каже да зидаш с "Итонг", едва ли ще тръгнеш срещу него. При евентуален проблем се разглежда дали е спазен проекта. Аз съм се нагледал на хиляди чертежи, и честно да ви кажа никъде не съм виждал плътната дъсчена обшивка да се изпълнява с OSB.
mobilis - специалист
Имам въпрос към колегата barborino.
Прочетох в нета за тази канадска система но никъде не намерих някакви ориентировъчни цени. Имам представа колко струва 1 кв/м стандартна зидария тухли четворки. Та колко горе долу стъпва 1 кв.м с арматура за 2 етажна къща. /Доколкото схванах технологията, в бетона се влага арматура с диаметър, в зависимост от височината на постройката./

ЕДИТ: На снимките не видях носещи колони. Да разбирам ли, че стените са носещи, т.е. държат плочата на втория етаж?
barborino - специалист
Стрехите са затворени от долу с плоскости(вместо съчак), а от горе са дъски. Проблем с влага,мухъл не съществува изобщо. Баните са с прозорци и принудителна вентилация, а в бокса имам абсорбатор. В къщата има 3 колони вътре, а самите стени са носещи като шаиби.

Прикачен файл

P8150005.JPG
Последна промяна от barborino на чет юли 12, 2012 10:05 am, променено общо 1 път.
barborino - специалист
За системата съм платил 12 000лв.(2007г.) В цялата къща са вложени 4 200 кг желязо и 85м3 бетон(от основи до покрив-покрива е дървен). Направена е от 2души(аз се вкючвах от време на време) за 3месеца-грубия строеж. :o

Прикачен файл

P4210038.JPG
Последна промяна от barborino на чет юли 12, 2012 2:54 pm, променено общо 1 път.
mobilis - специалист
barborino написа:
За системата съм платил 12 000лв.(2007г.) В цялата къща са влажени 4 200 кг желязо и 85м3 бетон(от основи до покрив-покрива е дървен). Направена е от 2души(аз се вкючвах от време на време) за 3месеца-грубия строеж.
Благодаря, колега!
Жив и здрав!
stivemaster - майстор
Къща с 125м2 РЗП използвайки материали за 25500 лв., май е добре а ? При тази степен на завършеност обаче довършителните работи не глътват още толкова а даречем още 50%. Колегата може да потвърди колко е дал от акт.14 до БДС или акт15
barborino - специалист
При довършителните работи всичко беше просто и лесно. На подовете изолация, замазка и настилки(гранитогрес и праркет) Стените вътре дирекно са шпакловани с мрежа и сатен гипс( направи ми впечатление,че преди да шпакловам стените при допир със стиропора той беше топъл,след шпаклодката тези 5-6мм. са студени и искат загряване,така,че може и без да се шпаклова и никак не е зле) От вън пак шпакловка две ръце с мрежа,грунд и силиконова минерална мазилка. Ел. и ВиК съм ги правил сам,там също никакви проблеми.
Никога не съм строил къща преди това и нямам наблюдения как е при стандарното ст-во, но тук всичко беше лесно(относително), най-големия зор беше при качването на дървения материал на покрива. Сега при експлоатацията й също съм много доволен. Твърдо съм решил да слагам и фотоволтаици и да доближа разходите до 0(направих и сондаж) :sad:
barborino ,къде се намира къщата и коя фирма ти я прави.
barborino - специалист
sasko1 написа:
barborino ,къде се намира къщата и коя фирма ти я прави.
Къщата е до София. Не е строена от фирма. :)
barborino - специалист
Ето новите елементи отговарящи за пасивна къща. :)

Прикачен файл

ELEMENTI_1.JPG
ELEMENTI_1.JPG (61.57 KиБ) Видяна 2542 пъти
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15

Тема "Нагледно къща от изолиращ оставащ кофраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: