• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 62
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Някъде споменавах, че имам отвор и отзад. Пекъл съм и с него и без него. С него се опалва по-лесно и по-хубаво. А твоя "тумбурлук" е голям. Не разбрах защо ти беше толкова висока.
Що да е висока,купола в най- високата точка е 50 см :? Това много ли е?
SEV - специалист
Направи опит с отвор и без отвор,сам ще прецениш,аз залагам за отвора(от опит).
stiv1961 - майстор
SEV написа:
Тя свърши вече :) , шпакловал съм я.
piron45 - майстор
stiv1961 написа:
SEV написа:
Тя свърши вече :) , шпакловал съм я.
А не така, дай малко лустро на тоя "тумбурлук" :) Така в движение ми дойде идеята, че можеш да облицоваш пещта с теракотни плочки негланцирани /като керемида/ от тези червените 10/10. Имаше ги преди време, сега не знам.
SEV - специалист
Утре ще кача снимки как съм решил скриването на тумбурлука,пеща де :-D .Аз от после направих дупката и сложих тръбата за по добро горене вътре в пеща.Преди постоянно тлееха дървата най-вътре в пеща и трудно побеляваха тухлите,сега за нула време се оправят нещата(един час и половина със сухи дърва),преди бяха нужни поне два часа и половина.
stiv1961 - майстор
piron45, както казах по- горе пещта ще е под покрива и от никъде няма да се вижда. А сега ще покажа как гори пещ без дупка. Реших да изгоря кофража и ми стана много приятно като видях как гори. Огънят облизва вътрешната арка и димът заминава там където му е мястото- в комина :-D След малко и видео :)

Прикачен файл

180720121826.jpg

Прикачен файл

180720121827.jpg

Прикачен файл

180720121828.jpg

Прикачен файл

180720121829.jpg
stiv1961 - майстор
Извинявам се за последователните постове, ето и видео, само пицата липсваше :-D :

ZMeyGorianin - майстор
Този синджир в комина за какво е предвиден?
VLADO66 - майстор
За котел с вкусотии,може да се закачи и скара с променлива височина и ротационни способности.
bulhomes2 - майстор
50 см не е много. Не знам защо ми изглежда толкова голям. Направи опит първо с няколко пилета да видиш дали пече добре и за колко време става опалването!
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: