• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svetliopi44 - Чирак...
Колеги, има ли готови решения за индикация на протичащо променливо напрежение.
Моя казус е следния...
Бойлер в мазето, и домакинята иска да знае кога работи и кога не.
Горе на етажа пред банята имам само ключ ( прекъсвач) на фазата и нулата, ключа има глимка но тя свети постоянно когато е включен и незнаем дали и кога исключва самия бойлер.
Бойлера е 3200W.
Търся готово елегантно решение, без значение на цена.
hidrazin - майстор
протичащо променливо напрежение
Напрежението не тече. Ти сега последно напрежение или ток ще следиш?
без значение на цена
Мисля, че ще се намери колега от София да ти вземе парите.
:partyman:
svetliopi44 - Чирак...
Колега искам да имам горе индикация кога бойлера работи( е включен) и кога не (изключен)
Не ме интересува какво ще мери, ток или напрежение, важното е да светва... диод, глимка и тн. когато работи бойлера и същата да изгасва при изключен бойлер.
fikata - майстор
Колега искам да имам горе индикация кога бойлера работи( е включен) и кога не (изключен)
Най елементарната схема е след терморегулатора да изведеш проводник/фаза/ до глимлампа на място което си пожелаеш.Другият край на тази глимлампа да се свърже към нулата.
Когато тази лампа ще свети тогава бойлерното табло е включено и нагревателите загряват водата.Лампата ще изгасне когато терморегулаторът изключи- т.е водата е достигнала зададената температура или боилерното табло е изключено...
Изображение
Към тази схема единият проводник/фазата/ трябва да се изведе след светещия ключ от контакта му К1 Тук лампата няма да свети, освен когато терморегулаторът/терморелето/ е изключил, но и бойлерът е изключен от светещия ключ или термозащитата му е изключила.
hidrazin - майстор
То ако човека има възможност да прекарва кабели допълнително работата е елементарна.
А сега си представи че всичко му е ново и измазано? А и човека казва че бойлера му е в мазето а
ключа на етажа пред банята. Явно не иска да кърти а просто да следи кога тече ток.
svetliopi44 - Чирак...
hidrazin написа:
То ако човека има възможност да прекарва кабели допълнително работата е елементарна.
А сега си представи че всичко му е ново и измазано? А и човека казва че бойлера му е в мазето а
ключа на етажа пред банята. Явно не иска да кърти а просто да следи кога тече ток.
Точно така колега, ако имах възможност да прокарам проводник щеше да е лесно.
Ще пробвам с ферит и мако намотки колкото за диод , един грец и .... ще видим какви ще ги сътворя... :partyman:
fikata - майстор
За тази цел има и следящи компоненти.
Като токово реле например...Или амперметър :)
Krass - майстор
Щом свети, значи работи. Кой следи бойлера си как му работи терморегулатора.
svetliopi44 - Чирак...
Тъкмо се зарадвах че ще стане бързо и лесно и колегата си промени поста :sad:

А иначе ключа е този > http://www.bg.all.biz/img/bg/catalog/47084.jpeg
Изображение

А схемата тази >

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (7.48 KиБ) Видяна 2803 пъти
Тани - модератор
svetliopi44 написа:
Търся готово елегантно решение, без значение на цена.
Най-елегантното решение е термометър със безжичен датчик за външната температура, който да закачиш за балона на бойлера! По-точна информация за степента на загряване - здраве му кажи :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Индикация за работа на водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: