ivanvasilev1970 написа:Здравейте,Ние им казваме автоматични предпазители/защита/...
картинката се изясни...първата защита била "главна" за всички кръгове, т.е. тя като е изключена нищо не работи. Вторатазащита се оказа за осветлението (не е включеба към дефектнотокова защита) ПОсле всички останали кругове за за контакти, бойлер, печка пералня. Те си имат ДТЗ.
Това е.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs
- майстор
29 мнения в "Странност в ел таблото или аз нещо не знам..."
styb
- специалист
Няма нищо объркано и нищо странно в таблото ти , вързано си е както трябва , просто ще ти е малко трудно да разбереш как са вързани ако за първи път виждаш такова табло , но вече си го разбрал , браво. По принцип за бойлера се слага отделна ДТЗ обаче такава която е комбинирана и с термичен изключвател , а към другата ДТЗ се вързват няколко кръга , колкото са нужни. Но така направено таблото ти си е много добре , не е грешка това , всичко ще ти е наред с токовете , не се притеснявай
ivanvasilev1970
- специалист
styb написа:Няма нищо объркано и нищо странно в таблото ти , вързано си е както трябва , просто ще ти е малко трудно да разбереш как са вързани ако за първи път виждаш такова табло , но вече си го разбрал , браво. По принцип за бойлера се слага отделна ДТЗ обаче такава която е комбинирана и с термичен изключвател , а към другата ДТЗ се вързват няколко кръга , колкото са нужни. Но така направено таблото ти си е много добре , не е грешка това , всичко ще ти е наред с токовете , не се притеснявайБлагодаря.
Бойлера е предвиден - но няма да го връзвам засега.
velas
- специалист
ДТЗ се връзва последователно на АП. Целта й е да "усети" тока на утечка и да изключи веригата. Ето ти схемата на свързване:

4c2c45edc3375f39.jpg (42.9 KиБ) Видяна 4298 пъти
Според мен на осветлението и контактите из стаята не е удачно да има ДТЗ.
Това не се отнася за контактите над кухненския плот, в банята, на печка, пералня, газови бойлери, климатици и пр.
Отново те съветвам ако нямаш необходимите познания да извикаш специалист, защото "спестените" 50-100лв после може да струват нечий живот!...
Тук във форума има доста ел.техници, потърси ги, възползвай се от уменията и знанията им и после иху-иха...
П.П. Mega, прав си, бях написал гупост...
Прикачен файл:
4c2c45edc3375f39.jpg (42.9 KиБ) Видяна 4298 пъти
Това не се отнася за контактите над кухненския плот, в банята, на печка, пералня, газови бойлери, климатици и пр.
Отново те съветвам ако нямаш необходимите познания да извикаш специалист, защото "спестените" 50-100лв после може да струват нечий живот!...
Тук във форума има доста ел.техници, потърси ги, възползвай се от уменията и знанията им и после иху-иха...
П.П. Mega, прав си, бях написал гупост...
Последна промяна от velas на чет юли 26, 2012 10:29 am, променено общо 1 път.
Да се намеся и аз 
ТРИАКС е дал правилната схема за табло!Всичко друго не е правилно!
CHNT= БАКЛУК
Съвет: Провери добре ли са затегнати вентовете на автоматите (бушоните), световна тайна е че дават големи проблеми!
ТРИАКС е дал правилната схема за табло!Всичко друго не е правилно!
CHNT= БАКЛУК
Съвет: Провери добре ли са затегнати вентовете на автоматите (бушоните), световна тайна е че дават големи проблеми!
ins1der
- напреднал
Mega написа:На мен ми слага ДТЗ-то приятел, които работи в ЧЕЗ. До сега не съм имал нито едно фалшиво изключване, а прахусмукачка се пуска всеки ден. Отделно работят два климатика и какво ли не. Отделно я тествах и изключва веднага при докосване на фазата.Ако умишлено тестваш ДТЗ с докосване на фазата
Mega
- специалист
... Ами аз не я тествам толкова баламската. Не хващам кабела. Тествам със засилен пръст през кабела, така, че само за мине през него. Изобщо не усетих нищо. Директно изключи. Теста беше заради децата, като родители, винаги си мислим най-лошото за съжаление. Въпреки, че контактите са със защита.
Тема "Странност в ел таблото или аз нещо не знам..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература