Привет на всички,моля за съвет какво да сложа под керемидите с цел да пази против теч на вода. В момента има някаква глина в/у която са редени керемидите, без летви и хартия.Скоро на 2-3 места гледам си сложиха т.н.черна хартия със зебло /със зеблото нагоре или надоле се прави,че видях и двата вариянта?/,но аз си мисля за подпокривно фолио. Тук да кажа - тавана е необитаем,без изолация ,изкован с дъски.Пода е каратаван,отгоре с найлон и глина,дано ме разбрахте.След труса керемидите се свлечоха и е нужно пренареждане.Днес купих летвите ,но не избрах фолиото,почти съм изключил черната хартия въпреки добрата цена.
Та надеждно ли е това фолио,струва ми се като плат който ще се мокри,пък колко ще държи на теч незнам?И колко години ще изкара,видях написано -гаранция 5 год.,което е много малко.И нужно ли ми е дишащо/дифузионно/? Марки открих - Брамак,Мастерпласт,Нова 3000,Кронфол 130,Ондулин -всички тефлон и някаква вата отдвете страни,пресовани на решетка почти до продупчване.И нещо по сериозно което видях - ПВЦ фолио около 1 мм.дебело,викали му костенурка,много здраво на късане и тежко/около 25 кг.- 20кв./м.
И каква да избера та да държи дълго,да ни пропуска вода и да не е цифра?
Та надеждно ли е това фолио,струва ми се като плат който ще се мокри,пък колко ще държи на теч незнам?И колко години ще изкара,видях написано -гаранция 5 год.,което е много малко.И нужно ли ми е дишащо/дифузионно/? Марки открих - Брамак,Мастерпласт,Нова 3000,Кронфол 130,Ондулин -всички тефлон и някаква вата отдвете страни,пресовани на решетка почти до продупчване.И нещо по сериозно което видях - ПВЦ фолио около 1 мм.дебело,викали му костенурка,много здраво на късане и тежко/около 25 кг.- 20кв./м.
И каква да избера та да държи дълго,да ни пропуска вода и да не е цифра?