Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
MMIel - специалист
Хей, момчета, тук вече си говорите за висша форма на е-велосипедизъм. Не остава място за нас - потребителите на олово да се намесим :lol: .
Поздравления на всички по нагоре сдобили се с литийки. Благородно ви завиждам, макар че и аз не знам защо (не съм имал шанса да се докосна до тази технология).
Лудия, ти си яко луд, братле :lol: . За какви скорост говориш бре!? Аз, като чукна 40км/ч и отнемам газта, защото започвам да се страхувам :cry: (не че мога да вдигна повече). И все пак адмирации за ентусиазма :).
Дайте идея как да намаля загубите в контролера. Наясно съм, че когато нещо загрява значи разсейва мощност, която бих могъл да използвам за по-дълго велосипедиране (май доста съм пил, чак започнах да съчинявам думи :) ). А моя контролер доста загрява. Може би защото сета ми е за 36 волта, а го карам на 48в. Хората с контролери за по голям волтаж да кажат дали контролерите им заграват! :partyman:
zach_82 - специалист
^^Ами, то загряването по принцип идва от повечето ватове които минават през контролера при по високо напрежение. Ако е изчислен за 36в, нормално е да позагрее при 48в. А и горещото време не помага в случая.
Аз отдавна събирам смелост да монтирам един контактор паралелно на контролера и по този начин да го шунтирам за пълна мощност(без загуби, от батериите директно в мотора) - един вид супер турбо. Страх ме е само да не гръмне контролера, но веднъж докато бърниках в гаража без да искам го направих това и нищо лошо не се случи( добре че гумите бяха във въздуха иначе щях да отлепям капли от стената :-D )
val4o89 - специалист
Да се похваля днес взех Headway 15ah 48v. Не съм я монтирал, защото все още нямам контролер за 48v.
ludiagsm - специалист
A честито ;)
MMIel - специалист
Честито и от мен. =D> Много безаварийни километри с тях. Очаквам резултатите като се сдобиеш с контролер. Скорост, пробег, килограми. :partyman:
Ради Тодоров - специалист
Да не остана по назад и аз да взема да се изфукам.Днес се сдобих с Li-Polymer със BMS 37V / 10Ah.Още не е монтирана но утре се заемам ще споделя и впечатления.
sasko12345 - специалист
http://el-motive.com/products.html# hubavi skuteri ako nqkoi go interesuva moje da pitam nesto po evtino da uredime
stanetzz - специалист
А аз да питам- ако на моя 800W двигател му боцна един такъв 1500W контролер , какво ще стане- по-висока максимална скорост, по-бързо ускорение, или просто БУМ! ? :headbash:
evparts.alle - специалист
Ще има положителен ефект за скоростта на набиране..
На мотора ще му е нанагорно защото няма да е сметнат за този контролер..
Представи си, че си направен да носиш 1 торба цимент обаче започваш да пиеш всякакви стероиди и допинги и си започнал да носиш по две торби(станал си и малко по-бърз)...(Това е ако си минал от 36 /500-800 на 48 /1000). Като си видял, че става(и си направил прибързан извод), сега си казваш "да се назобам още" та да почна да нося по 3 торби.
Рано или късно започват здравословни проблеми, а при някой напън може да има и "мяу".
Не един и двама са идвали да ги лекуваме.. Та опъваме в такъв случай 9 метра жица(на 3-4 ката ли беше не помня)... и почва едно плетене.. :-D
Поради тази причина се смята 1000 вата хъб за 1000 вата контролер - за дълга и безаварийна.

:)
stanetzz - специалист
Ясно, благодаря ! :)
Няма да рискувам, още повече, че е в гаранция.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: