Ти сам го каза - върши работа , но с условности! Ако искаш да имаш пълноценен бойлер ти трябват над 15 kW  и тогава вече може да се похвалиш с предимствата. За съжаление за такива мощности е необходим трифазен проточен бойлер или газов проточен бойлер и няма как тези бойлери да се използват масово! Иначе сравнението с маломощен проточен  бойлер е като сравнението между велосипед и автомобил - и двете служат за придвижване , но едното може да вози само един човек и се движи бавно , но пък е икономично!

piron45 написа:Аз пък си мисля че този вид бойлери са дроселирани вътрешно за да може да топлят вода, при по голям дебит няма да смогват да загряват. Абе това си е афиф работа да чакаш топла вода от такъв бойлер.Да, обикновено е с пластмасова втулка още на входа на студената вода. Ако се махне, дебита идва твърде много и нагревателя не може да смогне.
Проточен бойлер само трифазен и от 10kW нагоре. Имам комшия с проточен на Сименс, трифазен и захранва триетажна къща с топла вода навсякъде.
 И какво значи пълноценен бойлер?Този който може да те удави със дебит ли те новите душ слушалки със намнайсет положения кое от кое по водоемки или другите пана със масажиращи бля бля душове-е то там и обемния трябва да е поне 300 л
 И какво значи пълноценен бойлер?Този който може да те удави със дебит ли те новите душ слушалки със намнайсет положения кое от кое по водоемки или другите пана със масажиращи бля бля душове-е то там и обемния трябва да е поне 300 л  

) си засегнал основната ми мисъл - например за душ кабина не става! Би ли ми направил една услуга? Засечи за колко секунди се пълни съд от един литър от душа ти! Ето за сравнение дебит от душкабина:
 ) си засегнал основната ми мисъл - например за душ кабина не става! Би ли ми направил една услуга? Засечи за колко секунди се пълни съд от един литър от душа ти! Ето за сравнение дебит от душкабина: .А и дебита мерих навремето и времето на къпане спрямо тока необходим за това,доста работи проверих и накрая се реших.И все пак кажи ти сериозно ли мислиш че голям дебит= на добър и пълноценен бойлер,щото със малък дебит и подходящи разпръсквачи се постига същото.Все едно да сравняваш капково напояване със такова от градински маркуч-няма база за такова сравнение и двете вършат работа но като се стигне до цената везната се наклонява няма да казвам накъде.
 .А и дебита мерих навремето и времето на къпане спрямо тока необходим за това,доста работи проверих и накрая се реших.И все пак кажи ти сериозно ли мислиш че голям дебит= на добър и пълноценен бойлер,щото със малък дебит и подходящи разпръсквачи се постига същото.Все едно да сравняваш капково напояване със такова от градински маркуч-няма база за такова сравнение и двете вършат работа но като се стигне до цената везната се наклонява няма да казвам накъде.
 Като преченето на обемния е в пускане на топла вода в кухнята например а на проточния ако падне налягането на студената пада иа дебита и от там почва да загрява водата яко и ако не се усетиш навреме да се дръпнеш
 Като преченето на обемния е в пускане на топла вода в кухнята например а на проточния ако падне налягането на студената пада иа дебита и от там почва да загрява водата яко и ако не се усетиш навреме да се дръпнеш