• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Много се радвам на добрия тон :wink: :roll: :supz:
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
Днес купих структура за вграждане ОЛИ74:
Прикачен файл:
oli74.JPG
oli74.JPG (58.4 KиБ) Видяна 8291 пъти
Та тази структура трябва да я монтирам ето тук:
Прикачен файл:
str1.JPG
str1.JPG (58.05 KиБ) Видяна 8291 пъти
Интересува ме последователността на монтажа. Дали първо трябва да монтирам отходния канал:
Прикачен файл:
str2.JPG
str2.JPG (59.59 KиБ) Видяна 8291 пъти
и после да сложа структурата и да защипя канала?
Прикачен файл:
str3.JPG
str3.JPG (46.61 KиБ) Видяна 8291 пъти
После да хоризонтирам цялата структура и да я захвана с дюбелите... :?
Друго което ме интересува е нагласата на височината. Ето тук съм извадил едното краче:
Прикачен файл:
str4.JPG
str4.JPG (47.1 KиБ) Видяна 8291 пъти
В синьо съм заградил една "пъпка" , която ограничава долното ниво. Чрез развиване на едни "стопери' със шестограм - крачето се освобождава и може да се нагласи височината. Когата структурата лежи на пъпките -височината от замазката до шпилките е 32 см, а измервайки съответната височина на тоалетаната чиния е 8 см. Така височината няа чинията идва 40 см. Ако приспаднем 1.5 см плочки+лепило височината ше е 38.5.
Та-да повдигна ли нивото с 2-3 см? Ако го няправя тези стопери, които ще стегна ще трябва да поемат цялата тежест. Това малко ме притеснява, зашото крачетата, които се притискат от стоперите имат абсолютно гладка повърхност...
Ако някой е монтирал такава структура може лиу да сподели опита си?
Няма ли някои , който знае нещо за тази структура?
jekasus - майстор
1 - Къртиш покрай прехода и залепваш една тръба нагоре, за да вържеш накрая входа на чистата вода.
Прикачен файл:
str1.JPG
str1.JPG (52.86 KиБ) Видяна 8253 пъти
2 - В розово отбелязах височината на шпилките, в зелено - отбелязано ниво на структура(1.0м), почвам монтажа седнал, понеже не мога легнал :-D и ми е по-лесно да меря по шпилките.
3 - Стъпките по нивелиране на структура
Прикачен файл:
str3.JPG
str3.JPG (45.04 KиБ) Видяна 8253 пъти
Реално хубаво да вържеш чистата вода преди стъпката 3.
После отходния канал, два пласта картон, като го захващаш с Изображение към структура, за странични профили то си е ясно.
И никакви грундове в баня, тоалетна, особено розови :-D
Благодаря ти Jekasus,
Това за 1 м височина, го гледах и по едно клипче за вграждане на друга структура.
1. Можеш ли да ми кажеш каква е ролята му?.
В момента като измеря разстоянието при максимално прибрани крачета-то е един метър до върха на триъгълника. А шпилките са на височина 32 см. 8 см имам от отвора на шпилките до ръба на чинията, т.е 40 см. Е да ама нали след монтажа ше има плочки. Височината ще се вдигне с поне 1.5 см. Ако искам да спазя височина на тоалетната чиния 40-41 см от плочките-трябва да вдигна структурата с 1.5 -2.5 см.
2. И тогава какво става с означението 1 м на тригълника?

3. след вдигане на структурата леко нагоре (а това ще се случи и при нивелирането и)-трябва да стегне тези стоперчета-оградил съм ги в червено в началото на темата. Въпреки че изглеждат доста яки-страх ме еда не откъртя заварения болт в който влизат. Все пак цялата тежеста на стркуктуеа, чиния, тежест на човека в нужда ще се поемат от тях. :?
Надявам се този пост да не замъгли нуждата от отговор на въпросите в предния.
Искам само да ви покажа до къде стъгнах.
Свързах смесителя за бидето към ВиК инсталацията. Голямо лепене падна...за първи път ми бе.
Прикачен файл:
ViK.JPG
ViK.JPG (68.02 KиБ) Видяна 8224 пъти
Купих си една китайска машинка от Илиенци. Не е толкова сложно, но все пак имам няколко въпроса.
1.20 инчовата тръба винаги влиза много по-трудно в капата на машинката , отколкото другия елемент. Как се справяте с това?
А дори има елементи (например коляно 90 гр), в което си влиза директно, без да усетя съпротивление от топлата глава на машинката.
2. При всяко лепене остава малки парценца от полипропилена в камбаниките на които се надяват тръбите. Това признак на какво е ? (лошо тефлоново покритие? Или аз не правя нещо както трябва? При вас как е?
2. Освен визуално има ли друг начин да се тестват спойките? Оставих главните кранове отворени, т.е. системата сега е изложена на водното налягане от ВиК мрежата. Утре ще погледна за капчици при свръзките. Ако няма-означава ли че всичко е ОК.Мога ли да направя още нещо?
3. Забелязах странност в поведението на смесителя и по точно в механизма за превключване за водоподаване към душа-при немонтирана каналека на изхода (т.е. водата си остава да тече с пълна сила като дръпна бутончето-тя наистина потича, но като го пусна се прибира.
Пробвах и по този начин-монтирах канелка, отварям я на 50 %-като дръпна бутончето водата потича и бутона си се задържа-точно както трябва да бъде, но като отворя крана повече-бутона си се прибира. Т.е. когато водата упражнява голямо налягане върху изхода-бутона се прибира сам?
Дали това е нормално или аз не съм свързал нещо както трябва?

Утре мисля да продължа с монтирането на структурата за тоалетна чиния. Ето някои нови снимки:
Прикачен файл:
str5.JPG
str5.JPG (51.9 KиБ) Видяна 8224 пъти
Разстоянието от шпилките до пода е 32 см. При положение, че ще има плочки + лепило (1,5 см) и при положение, че този размер трябва да стане 33 см (препоръка нa Jekasus)-това означава, че цялата структура трябва да се повдигне с 2,5 см посредство тези крачета:
Прикачен файл:
6pilki.JPG
6pilki.JPG (33.99 KиБ) Видяна 8224 пъти
И трябва да стегна яко шпилките. Няма ли да откъсна гайката?Колко силно да стегна? Все пак тежеста ше се носи от тези шпилки?

Дано имате търпение да прочетет всичките ми въпроси и желание да помогнете в намирането на отговор на въпросите.
Благодаря.
jekasus - майстор
За тия инбусни винтове трябва да имаш шестограм в комплекта(поне така си мисля, че не съм монтирал такава структура) Затягаш на ръка колкото можеш, без помощни средства. За височината на шпилките вече казах, че е 33см от готовия под, нищо че 1-2 см по-малко няма да пречи.
Шестограм в комплекта нямаше. Ще ползвам мой. А ако не искам да натягам тези инбусни болтове-какво ще кажете за идеята да подложа някаква метална планка под крачетата с необходимата височина?
рашкета - специалист
Защо направо не ги прикапеш с електрожена???Ще стане каиш.......
рашкета написа:
Защо направо не ги прикапеш с електрожена???Ще стане каиш.......
явно се притеснявам твърде много...а никой ли няма да каже две думи за вик?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: