Здравейте на скоро попаднах на форума и доста изчетох не само тука но и в нета като цяло за изграждането на парно отопление .
Та първо изчислих си Общата квадратура на етажа
Кухня - 5.3 кв.м. х 180 W = 965 W
Спалня - 11.1 кв.м. х 180 W = 2000 W
Детска - 16.72 кв.м. х 180 W = 3000 W
Хол - 16.5 кв.м. х 180 W = 3000 W
Баня - 4 кв.м. х 180 W = 712 W
Коридор - 7 кв.м х 180 W = 1260 W
Бойлер - серпентина ~ 3000 W
Обща квадратура - 61 кв.м.
Необходима мощност - 14 000 W
като в Детската е най вероятно монтирането на камината - 3000 w
Крайно 11 000 W камина с водна риза
От тука последва и търсенето и на камина отговаряща на киловатите .
Мой познат ми показа обява за продажба на камина 16+7 киловата Прити с водна помпа РС радиатори и тръбите към тях кранчета.
Та това с което се сдобих са и 40 ребра чугунени на 60 см не знам по колко киловата са и какви са едно 20 едно 10 и 2 по 5 а също и един ламаринен 120 на 60 .
Изготвих схема Въпроса ми е ще успея ли да се стопля зимата Къщата е със сменена ПВЦ дограма и стъкло пакет без изолация. Целта ми е температурата да се движи в рамките на 22 -27 градуса , дърва ще се слагат колкото е нужно.
А също да подменя ли радиаторите във други форуми прочетох :
"Човек в стая - налага се уточнение- лъченето от алуминий не е комфортно (твърдо е). Лъченето на чугун - комфортно, меко, съизмеримо с големината на клетките-рецептори за топло и ... не дразни и го има в повече. Освен това идеята е да се отсече студения въздух ... всичко друго е ...по-скоро, глезотийка."
По долу предоставям схема на етажа като до камината ще се намират колекторите в кутия от тях до терасата в зелено ще се пуснат 2 по големи тръби за евентуално свързване към котел под стълбището. РС ще е на тавана над камината без да има кранове
Та първо изчислих си Общата квадратура на етажа
Кухня - 5.3 кв.м. х 180 W = 965 W
Спалня - 11.1 кв.м. х 180 W = 2000 W
Детска - 16.72 кв.м. х 180 W = 3000 W
Хол - 16.5 кв.м. х 180 W = 3000 W
Баня - 4 кв.м. х 180 W = 712 W
Коридор - 7 кв.м х 180 W = 1260 W
Бойлер - серпентина ~ 3000 W
Обща квадратура - 61 кв.м.
Необходима мощност - 14 000 W
като в Детската е най вероятно монтирането на камината - 3000 w
Крайно 11 000 W камина с водна риза
От тука последва и търсенето и на камина отговаряща на киловатите .
Мой познат ми показа обява за продажба на камина 16+7 киловата Прити с водна помпа РС радиатори и тръбите към тях кранчета.
Та това с което се сдобих са и 40 ребра чугунени на 60 см не знам по колко киловата са и какви са едно 20 едно 10 и 2 по 5 а също и един ламаринен 120 на 60 .
Изготвих схема Въпроса ми е ще успея ли да се стопля зимата Къщата е със сменена ПВЦ дограма и стъкло пакет без изолация. Целта ми е температурата да се движи в рамките на 22 -27 градуса , дърва ще се слагат колкото е нужно.
А също да подменя ли радиаторите във други форуми прочетох :
"Човек в стая - налага се уточнение- лъченето от алуминий не е комфортно (твърдо е). Лъченето на чугун - комфортно, меко, съизмеримо с големината на клетките-рецептори за топло и ... не дразни и го има в повече. Освен това идеята е да се отсече студения въздух ... всичко друго е ...по-скоро, глезотийка."
По долу предоставям схема на етажа като до камината ще се намират колекторите в кутия от тях до терасата в зелено ще се пуснат 2 по големи тръби за евентуално свързване към котел под стълбището. РС ще е на тавана над камината без да има кранове