• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
atanasovpetko написа:
Майстори,
кажете каква шпакловъчна смес да ползвам?
Разбрах, че на вътрешните и външните ъгли да не прекъсвам с мрежата-но как да завърша в ъгъла между картона и варовата мазилка (вътрешен ъгъл).
С каквото лепиш, с това и шпакловаш. По-добре да прешпакловаш цялата баня, така ще направиш основа за лепене.
За вътрешния ъгъл не те разбрах кое те притеснява.
atanasovpetko - специалист
jekasus написа:
atanasovpetko написа:
Майстори,
кажете каква шпакловъчна смес да ползвам?
Разбрах, че на вътрешните и външните ъгли да не прекъсвам с мрежата-но как да завърша в ъгъла между картона и варовата мазилка (вътрешен ъгъл).
С каквото лепиш, с това и шпакловаш. По-добре да прешпакловаш цялата баня, така ще направиш основа за лепене.
За вътрешния ъгъл не те разбрах кое те притеснява.
Добре...препоръчай ми тогава хубаво лепило за плочки.
За вътрешния ъгъл-това, което ме притеснява е как да свърша с мрежата на граничацата с вароциментовата мазилка?
Просто режа мрежата на самия ръб?
Или е необходимо някакво препокриване с вароавата мазилка?
Това за прешпаковането на цялата баня ме притеснява-тя и без това е малка...Не може ли да мина стените с дълбикопроникващ грунд и после лепене с лепилото, което ще ми препоръчате?
jekasus - майстор
Мрежата се потгъва на ъгли. Дано да разбереш какво съм нарисувал :-D
Прикачен файл:
2012-08-14 21 17 13.png
За лепило - харесвам Екстракол на Силистринска фирма НИГ-КОЛ, по-добро от Вебер, Церезит, Боро, Терафлекс и подобни от този ценови клас.
За прешпакловане- шпакловка е с дебелина 1-2мм. Просто покриваш язвички по мазилката и възможно да усетиш къде трябва да се прекърти или да се попълни.
Ако смяташ да грундираш, грундираш с грунд, който препоръчва производител на лепилото за плочки, което си купил.
Това, което разбирам е, че мрежата стигайки до ръба на гипскартона, продължава и припокрива и част от вароциментоавара мазилка (5 см) и се залепва мрежата върху вароциментовата мазилка. Правилно ли съм схванал?
Това за прешпакловането-щом е 1-2 мм е лесно. Дефакто взимам маламашка (НЕназъбена) и просто подравнявам грапавинити с лепилото,с което ще лепя.
Така ли ?
И друго-имам чувството, че стените за ми много прашни-какво ерешението за това-преди прешпакловането?
jekasus - майстор
Застъпваш 10-15см.
За шпакловката правилно мислиш, назъбена маламашка също има гладка страна.
За прашни стени - ако много напрашена, първо метлата и после мокриш с вода.
chapara - майстор
Джеки те е насочил перфектно :supz: , докато аз се моткам на плажа :yawinkle:
Да ви попитам нещо за хидроизолацията. Да предполажим, че банята има хидроизолация по стените и пода. Нека допуснем , че фигиращата смес не е добра и минава вода между фугите. Та какво става с тази вода? Тя стига до хидроизолацията и после какво? Предполагам се двийи по наклона под плочките. Ще стигне до сифона, но няма как да се оттече оттам. И какво-водата просто си стои и се излъхва ли?
jekasus - майстор
Развъждаш си разни гадинки, невидими за око :lol:
рашкета - специалист
Ами знаеш ли какво ще стане? Не след дълго ще ти се отлепят плочките.Ние затова слагаме само ако клиента има пари и иска много да ги даде за щуротии :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Въпрос за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: