• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
marmoz написа:
Аз като ти сметнах разгъвката/там на чертежа се вижда/ при 2,60 то оставаха 2 см горе .Не е казано че трябва да ти останат 10 см.и не се цъка долната плочка на 16см.
Колко ти е максималната височина на стената?/там където наклона за сифоните ти е наи ниско отразено на стената/
Наклоните са направени. Височината е 2.60 м. Моето разбиране е, че първо решаваш къде дати свърши най горния ред на цяла плочка и после имайки в предвид размера на плочките-мериш надолу за да сметнеш къде ще ти бъде втория ред плочки (или първия ред ЦЕЛИ плочки). Под тях си е кърпежа -плочка коята се реже и срттпва върху подовата плочка. Оставил съм 10 см отгоре заради евентуалното монтиране на окачен таван. После надолу всичко е математика. Пада се кърпежа да бъде около 16 см.
Сега относно проблемия участък (разстоянието от 43 , което трябва да стане поне 41 и куфара на структурата за вграждане на висящата тоалетна:
Прикачен файл:
2.JPG
2.JPG (49.35 KиБ) Видяна 2218 пъти
Ясно е че реда декор - ще мине хоризонтално през куфара на цяла плочка (92 см-117 см), но следващия ред над декора, понеще куфара е с височина 129 см ще е 12 см (не 9 см както бях писал по-рано) Това приемливо ли е и как да се подобри?
VLADO66 - майстор
Както ти бях писал по-рано въпрос е на проста математика.Половин плочка изглежда добре визуално.Направи ли майките на пълнежа?
VLADO66 написа:
Както ти бях писал по-рано въпрос е на проста математика.Половин плочка изглежда добре визуално.Направи ли майките на пълнежа?
За повдигане на нивото на стената ли говориш 43-->41см?
VLADO66 написа:
Да
не още.умувам дали да ползвам ГК или да мажа с гребен и после с циментов разтвор.
VLADO66 - майстор
Карай на гребен,може да бъркаш цимент с лепило 1:1
marmoz - специалист
Прибарх се :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ivanvasilev1970 написа:
Оставил съм 10 см отгоре заради евентуалното монтиране на окачен таван. После надолу всичко е математика. Пада се кърпежа да бъде около 16 см.
Аз ги почвам отдолу и после гледам в зависимост колко ми остане какъв таван да си избуша :-D :-D :-D
гипсокартон извит или окачен/не че за моите 3 бани съм се чудел много :-D /
При теб обаче ще гоним твоита подредба с визия по кутия казанче и мивки :)
Еи сега ще ти го дръпна в 3D да го видиш :)
Ако не беше избрал вече плочките можеше да ти го направим в снимков вариант с 3ds max ама сеге само с cad3D :-D
marmoz написа:
Прибарх се :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ivanvasilev1970 написа:
Оставил съм 10 см отгоре заради евентуалното монтиране на окачен таван. После надолу всичко е математика. Пада се кърпежа да бъде около 16 см.
Аз ги почвам отдолу и после гледам в зависимост колко ми остане какъв таван да си избуша :-D :-D :-D
гипсокартон извит или окачен/не че за моите 3 бани съм се чудел много :-D /
При теб обаче ще гоним твоита подредба с визия по кутия казанче и мивки :)
Еи сега ще ти го дръпна в 3D да го видиш :)
Ако не беше избрал вече плочките можеше да ти го направим в снимков вариант с 3ds max ама сеге само с cad3D :-D
Е ..добре ще почакам да видим какво ще измайсториш
marmoz - специалист
Разваляи казанчето и го докарай на 1,25 /височината се цели кратна на плочките/Това е още преди да съм почнал :)
Само горната част имаш място погледнах го на предишните снимки ,тези удта дето си ги ползвал са довели до 1,29 тр да е 1,25
marmoz написа:
Разваляи казанчето и го докарай на 1,25 /височината се цели кратна на плочките/Това е още преди да съм почнал :)
Само горната част имаш място погледнах го на предишните снимки ,тези удта дето си ги ползвал са довели до 1,29 тр да е 1,25
Ееее ...не с лошо. По Куфари си има ХИ , ХИ лента...не ми се разваля... а ако вдигна нивото на декора с 5 см?
от тавана до последната цяла плочка ще падна от 10 на 5 см...
5см достатъчни ли са за окачен таван?
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: