kolega написа:Да знаете къде все още могат да се купят обикновени крушки?Навсякъде

kolega написа:Да знаете къде все още могат да се купят обикновени крушки?Навсякъде
hidrazin написа:Ами давай да го видим къде е този магазин. Може и аз да почна да пазаря от там.Ами в Нова Загора е, ако си идвал, като пресечеш кръглото, в началото на улицата за пазара има един магазин и от там (до него, или преди него има едно барче).
На нея си пише "Социална помощ" и е със синя лента.Да, точно за такава говоря. Явно съм се объркал със Филипс. Значи другия надпис е бил "социална помощ".
(до него, или преди него има едно барче).Ти ми говориш за първото кръгово като влизаш от Сливен. И то не е кръгово, ами полукръгово.![]()
hidrazin написа:Определено е по-добре с кондензатор, но заема много място. Пък диода се събира във фасонгата.Не пластмасов корпус сив или сигнално оранжев с клеми за кабелни обувки 4,5 µF /250 V. И доста компактни Ф 25мм и дължина към 60мм. Ако се сетя като ровя из гаража ще направя едно кадро.
Май тоя кондензатор в старите тела за ЛЛ беше 3,7 µF - ей такъв:
http://vikiwat.com/raboten-kondenzator-3-7muf-380v.html
На живачните май бяха 8µF. Преди много години ги използвах за филтри в тонколоните.
Тани написа:Това ще ти реши проблема с жуженето и премигването дори без кондензатор (който не знам дали не ми е хрумнало тогава да сложа на своя глава , защото като се замисля може да натрупа доста по-голямо от 220 напрежение , което да изгори лампата при включването)Това в скобите е сегашната ми гледна точка
вече има доказано положителното въздействое върху дълголетието на ЛНЖа винаги е било така и се е знаело. Но пък никога масово и промишлено за плавното пускане не се е използвал транзистор, поради ред причини.
Прикачен файл
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: