Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara
- майстор
374 мнения в "Ремонт на тоалетната в действие"
Тани
- модератор
Автора на темата не е човек ,който оставя нещата на случайността, та предположих, че ще се реже , но не съм виждал такива смесители и реших да попитам , за да обогатя общата си култура , а и на всеки , който ще чете темата в бъдеще. Дори ще помоля, ако е възможно да снима самото сглобяване стъпка по стъпка , за което благодаря предварително!
ivanvasilev1970
- специалист
jekasus написа:Първо трябваше да залепиш тези плочки в червено и после обърнеш с плочки(в зелено) вграденото казанче отгоре.Jekasus,
Така няма визуално да се вижда рязаното.
Иначе добре се справяш
огато стигнах до тази част премислих двата варианта:
1. Да залепя първо вертикалните плочки и после да ги застъпя с хоризонталните...да така наистина среза няма да се вижда, но няма да имам структурата на керемидата. Все си представях как жена ми ще плиска вода по плочките като ще ги мие..
2. Да залепя първо хоризонталните плочки и после вертикалните да стъпят отгоре ...да така наистина среза ще се вижда, но ще имам структурата на керемидата и водата ще се оттече по-безопасно..
Както забеляза избрах 2. е може би доводите ми за това не са толкова силни...при добро фугиране и вариант 1 може би е надежден...все пак нямаме хидростатично налягане...Ще имам това в предвид за в бъдеще.
ivanvasilev1970
- специалист
marmoz написа:Добре ставаЗа тавана...ако си го оставя така с една влгоусточива боя грозно ли ще е?гледам че си сложил метални лаисни
хитро и аз ги харесвам повече
Ко реши за тавана или още мислиш?
Не запознат с вариантите за окачен таван. Нещо да преддложиш?
ivanvasilev1970
- специалист
Докато чистех днес плочките се натъкнах на достъчен брой участъци като този:

fuga1.JPG (70.29 KиБ) Видяна 2151 пъти
и този:

fuga2.JPG (54.98 KиБ) Видяна 2151 пъти
Доколкото знам трябва с тясна шпакла да изчъгъртам лепилото...там където то е ЦМ16 бая зор ще видя май...
Та за това изчъгъртване има ли някакъв лек. Предполагам , че ако не го правя внимателно-може да надера ъгъла на плочката???
Необходимо ли е идеалното премахване на лепилото от фугата в цялата дълбочина или е достатъчно само горните 2-3 мм?
Като стана въпрос за фуга - мисля да избера бялата фугираща смес за Церезит...те имат и зеленикава , но четох някъде , че когато фугата се откроявала -стояло по-добре. Какво ще кажете. Логично е цвета на фугата на пода да е същия като на стените. Има ли някакви особености при избора на цвят за фугата които трябва да отчета преди избора си?
Прикачен файл:
fuga1.JPG (70.29 KиБ) Видяна 2151 пъти
Прикачен файл:
fuga2.JPG (54.98 KиБ) Видяна 2151 пъти
Та за това изчъгъртване има ли някакъв лек. Предполагам , че ако не го правя внимателно-може да надера ъгъла на плочката???
Необходимо ли е идеалното премахване на лепилото от фугата в цялата дълбочина или е достатъчно само горните 2-3 мм?
Като стана въпрос за фуга - мисля да избера бялата фугираща смес за Церезит...те имат и зеленикава , но четох някъде , че когато фугата се откроявала -стояло по-добре. Какво ще кажете. Логично е цвета на фугата на пода да е същия като на стените. Има ли някакви особености при избора на цвят за фугата които трябва да отчета преди избора си?
ivanvasilev1970
- специалист
Ще трябва да се захващам с пода...Ето как изглеждаше той преди да налепя плочките по стените:

pod.JPG (45.96 KиБ) Видяна 2109 пъти
Ще ги лепя по диагонал с Ceresit CM16. Знам, че трябва да почна с 4-те плочки около сифона.Има ли някакво правило как точно да определя диагонала, по който да плъзна плочките?Тя рамката на сифона си се върти и мога да я поставя както си искам, но все пак...как определяте точно 45 градуса?4-те ъгълчета на плчоките трябва да ги отрежа според рамката на сифона + 2мм фуга. Някаква тънкост да споделите?
С това е вратата:
obry6tane.JPG (57.18 KиБ) Видяна 2109 пъти
Реших обръщането да го напрявя след като залепя пода. И няй накрая ще слагам вратата (алуминиева).
Прикачен файл:
pod.JPG (45.96 KиБ) Видяна 2109 пъти
С това е вратата:
Прикачен файл:
obry6tane.JPG (57.18 KиБ) Видяна 2109 пъти
Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература