• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Изображение, Тани Изображение, Изображение
Тани - модератор
Автора на темата не е човек ,който оставя нещата на случайността, та предположих, че ще се реже , но не съм виждал такива смесители и реших да попитам , за да обогатя общата си култура , а и на всеки , който ще чете темата в бъдеще. Дори ще помоля, ако е възможно да снима самото сглобяване стъпка по стъпка , за което благодаря предварително!
marmoz - специалист
Добре става :thumbs: гледам че си сложил метални лаисни :) хитро и аз ги харесвам повече :)
Ко реши за тавана или още мислиш? :)
ivanvasilev1970 - специалист
jekasus написа:
Първо трябваше да залепиш тези плочки в червено и после обърнеш с плочки(в зелено) вграденото казанче отгоре.
Така няма визуално да се вижда рязаното.
Иначе добре се справяш :-D
Jekasus,
огато стигнах до тази част премислих двата варианта:
1. Да залепя първо вертикалните плочки и после да ги застъпя с хоризонталните...да така наистина среза няма да се вижда, но няма да имам структурата на керемидата. Все си представях как жена ми ще плиска вода по плочките като ще ги мие..

2. Да залепя първо хоризонталните плочки и после вертикалните да стъпят отгоре ...да така наистина среза ще се вижда, но ще имам структурата на керемидата и водата ще се оттече по-безопасно..
Както забеляза избрах 2. е може би доводите ми за това не са толкова силни...при добро фугиране и вариант 1 може би е надежден...все пак нямаме хидростатично налягане...Ще имам това в предвид за в бъдеще.
marmoz написа:
Добре става :thumbs: гледам че си сложил метални лаисни :) хитро и аз ги харесвам повече :)
Ко реши за тавана или още мислиш? :)
За тавана...ако си го оставя така с една влгоусточива боя грозно ли ще е?
Не запознат с вариантите за окачен таван. Нещо да преддложиш?
Докато чистех днес плочките се натъкнах на достъчен брой участъци като този:
Прикачен файл:
fuga1.JPG
fuga1.JPG (70.29 KиБ) Видяна 2150 пъти
и този:
Прикачен файл:
fuga2.JPG
fuga2.JPG (54.98 KиБ) Видяна 2150 пъти
Доколкото знам трябва с тясна шпакла да изчъгъртам лепилото...там където то е ЦМ16 бая зор ще видя май...
Та за това изчъгъртване има ли някакъв лек. Предполагам , че ако не го правя внимателно-може да надера ъгъла на плочката???
Необходимо ли е идеалното премахване на лепилото от фугата в цялата дълбочина или е достатъчно само горните 2-3 мм?

Като стана въпрос за фуга - мисля да избера бялата фугираща смес за Церезит...те имат и зеленикава , но четох някъде , че когато фугата се откроявала -стояло по-добре. Какво ще кажете. Логично е цвета на фугата на пода да е същия като на стените. Има ли някакви особености при избора на цвят за фугата които трябва да отчета преди избора си?
jekasus - майстор
С макетно ножче зачиствай фугите, от ъгъла на плочката към средата.
marmoz - специалист
Аз фугата е чистя докато е прясна /по лесно ми е/ :)
ivanvasilev1970 написа:
За тавана...ако си го оставя така с една влгоусточива боя грозно ли ще е?
Мисля че не теб ти е светла банята,ще строи добре /пък гипсокартонен или окачен може да направиш винаги когато поискаш :) /
Ще трябва да се захващам с пода...Ето как изглеждаше той преди да налепя плочките по стените:
Прикачен файл:
pod.JPG
pod.JPG (45.96 KиБ) Видяна 2108 пъти
Ще ги лепя по диагонал с Ceresit CM16. Знам, че трябва да почна с 4-те плочки около сифона.Има ли някакво правило как точно да определя диагонала, по който да плъзна плочките?Тя рамката на сифона си се върти и мога да я поставя както си искам, но все пак...как определяте точно 45 градуса?4-те ъгълчета на плчоките трябва да ги отрежа според рамката на сифона + 2мм фуга. Някаква тънкост да споделите?

С това е вратата:
Прикачен файл:
obry6tane.JPG
obry6tane.JPG (57.18 KиБ) Видяна 2108 пъти
Реших обръщането да го напрявя след като залепя пода. И няй накрая ще слагам вратата (алуминиева).
VLADO66 - майстор
Нареди ги на сухо да видиш как ще дойдат.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: