• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Жив и здрав да си!
Тани - модератор
Благодаря ти , и ти да си жив и здрав - заслужаваш го заради помощта към всички във форума , когато става въпрос за покриви!

Това го допълних после:
Тани написа:

ПП ехее , ама колко сте бързи! Докер, именно това от последната ти скица реших да направя, като видях картинката на Вадим. Вадиме, смятам да ползвам ламарина , защото шперплата е дебел , а и е нарязан на около 20 см ( не си спомням точно - утре ще премеря , че май беше повече като гледам широчината на челото) . Може и само ламарина. Фолиото от предишната ми картинка беше ако ще режа само между втората и третата летва. Ако ще махам контралетвата от втората летва надолу , то ламарината може да е цяла и няма да има нужда от фолио. Където е невъзможно заради дъската , за която са захванати улуците , само там ако се наложи ще се осигурявам и с фолио. Смятам да залепям фолиото за ламатината с обикновено двойнолепящо тиксо. Дали ще е проблем :?

На някои места може пък да ползвам технологията на Чапара - лично му благодаря и на него! Като гледам където да вдигна керемида ме очакват все нови начини , та не се знае какво ме очаква още :lol: Може да се наложи и нови да измисляме :wink:
Вадим Владимиров написа:
Тогава по-добре без мушама, летви, керемиди, а направо скопчана ламарина.
Вадиме и това не го разбрах съвсем! ЗА какво скопчаване на ламарината става въпрос? Извини ме но все още всичко ми е мъгла! Даже ще снимам всичко каквото правя и ще се надявам на градивна критика!
VLADO66 - майстор
Тани,след като е избран варианта без челна дъска е задължително според мен да се пуснат нагреватели в улуците и водосточните тръби.
Тани - модератор
Не съм специалист в тази област и не мога да направя връзката между челната дъска, снега и нагревателите :? По моята логика челната дъска е под улука и покрива и има такова значение дали ще замръзнат улуците, каквото и дограмата да речем :wink:
VLADO66 - майстор
Нека не съм пророк, но пролетта пак ще си пишем по темата.
Тани - модератор
Не съм казал че не си прав ! Тъкмо си мислех, че ще науча нещо ново! Ще съм благодарен, ако ни кажеш какво пропускам за да реша проблема още сега! Замислил съм се за нагреватели, но не разбрах връзката им с челната дъска :?
VLADO66 - майстор
При този малък наклон на покрива,въпреки топлоизолацията му се получава снегозадържане и бавно топене на контактния слой с керемидата.От там водата постъпва в студения улук и замръзва ,в следствие на което улука се препълва с лед,обаче топенето продължава и водата преминава от двете страни на улука.При наличието на челна дъска не е голям проблем,но в случая леда отива в мазилката и от там я разрушава постепенно.
vlad0 - специалист
[quote="Тани"]На вас шега ви се струва свалянето на улуците , но това ще е най-трудния и евентуално най-скъпия и несигурен вариант! Улуците представляват 17 прави участъка, единия от които е 12 метра, и 12 ъгъла между тях на няколко нива.
Прикачен файл:
P1430399.JPG
Извинявам се за офтопика, но искам да попитам за терасите от снимката как по точно са изпълнени? Интересува ме горния ръб как е направен, отгоре гранитогрес ли е? Ако имаш по-детайлна снимка ще съм благодарен.

А по въпроса за покрива и на моята къща съм с керемиди Брамак с минимален наклон 3/1, до тук изкара 2 зими без проблем, ламаринена пола не сме слагали към улуците а една ивица окол 30 см. воалит 3мм. и до сега не съм видял подлизване към челните дъски. Направи ми впечатление че уламите при вас са направени много кофти, много голямо разстояние има между керемидите така, не се ли завират врабчета там?

Поздрави!
alsted - майстор
vlad0 написа:
... с минимален наклон 3/1 ...
Какво е това? Кое към кое е три към едно?
chapara - майстор
alsted написа:
vlad0 написа:
... с минимален наклон 3/1 ...
Какво е това? Кое към кое е три към едно?
33%
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Една година след "майсторите" на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: