• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
колеги помагайте. имам проблем с банцига не мога да си регулирам лентата.на горното колело е добре но при долното бяга в задният край тоест отива много назад почти ще падне. дайте съвети.поздрави.
smoka - помощник
Нямаш съосие между двете колелета затова "бяга" на долното . трябва ти настройка а тя се прави с отвес или дълъг нивелир като трябва да се свали плота на машината . ако може разбира се. двете колелета трябва да са в една равнина.След като са центровани изместваш лентата по-навън или по- навътре на колелетата с винта който е на горното колело . а относно профила на колелата на банцига той е равен . ако е извит трябва колелото да има бандаж в противен случай като се качат режещите зъби върху колелото и се изправя чапраза и лентата спира да реже
marmoz - специалист
:prayer: :prayer: :prayer: alata_69 :prayer: :prayer: :prayer:
Банцинга е по готин от купешките :prayer: Силно съм впечатлен АДМИРАЦИИ :2thumbs:
angelfilev - специалист
Банцига е хубав.
Не ми е ясно как се лепи гумената лента? С какво и как за метал, за дърво? Не се ли разлепват краищата?
Може ли някой да сподели опит?
bulhomes2 - майстор
Гума за дърво мисля, че по-лесно ще се залепи. На мен ми трябваше гума за метал. След доста опити се получи с лепило Рейнц (или на Рейнц). В един автосервиз един ми го залепи.
smoka написа:
Нямаш съосие между двете колелета затова "бяга" на долното . трябва ти настройка а тя се прави с отвес или дълъг нивелир като трябва да се свали плота на машината . ако може разбира се. двете колелета трябва да са в една равнина.След като са центровани изместваш лентата по-навън или по- навътре на колелетата с винта който е на горното колело . а относно профила на колелата на банцига той е равен . ако е извит трябва колелото да има бандаж в противен случай като се качат режещите зъби върху колелото и се изправя чапраза и лентата спира да реже
благодаря много. но не разбирам защо се е разцентровал?банцига е фабричен,вървеше много добре но пролетта скъса лента и от тогава само проблеми. поздрави.
alata_69 - специалист
гума и за метал и за дърво се лепи с хелметекс
на моя банциг съм сложил вътрешни гуми от колело :-D
а за проблемите на колегата ще кажа:
не може само да се работи с машините трябва и поддръжка
най-добре да го разглоби и да провери лагери,оси и водачи
не е толкова сложна машина(банцига) че да не може да се
настрои и да работи така както трябва

поздрави
bulhomes2 - майстор
alata_69 написа:
гума и за метал и за дърво се лепи с хелметекс...
Гума към метал с хелмитекс - зор работа. Опитвал съм доста пъти да си залепя ръкохватката на моторетката. Виж и това - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 19&t=39167

ПП. Отплеснахме се от темата. Айде стига с това!
brad4edat - специалист
Всякаква гума, било то на рола, се лепи прекрсано и надежно с Хелметекс (Хелмевекс) към метални и дървени колела! Даже чудно!
НО:
- се нанася много тънак слой и на гумата и на колелото.
- трябва лепилото да е свежо ( да е течно а не на желе)
- да е топло в помещението поне 7 градуса, да няма влага и да се изчакат поне 10-15 часа след залепването, поне!
- ВЕДНАГА след полагането на гумата се минава и преплесква по цялото колело с гумен чук!
росен - напреднал
alata_69 написа:
видях чертежите в нета и реших да се пробвам
рамата направих от дъб
колелата от МДФ
плота от ПДЧ
0,5 кв двигател 1430 об.
остана само да го лакирам и да боядисам капаците :wink:
браво страхотно евала
  • 1
  • 2
  • 3