• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vlad0 - специалист
Тани написа:
Явно не четеш мненията над тебе или поне не гледаш картинките :lol:

Днес дано не забравя да ти снимам детайла на терасата :wallbash:
... :? не мога да включа кое съм пропуснал. Просто написах, че и аз съм го направил като тебе но още не съм стигнал да сложа горния профил...

Както и да е, Аз си чакам снимката :-D
Тани - модератор
Упс ... Извинявам се, явно този който не чете не си ти, а аз :lol:
vlad0 написа:
И Аз обших комина с лентата на Брамак, вярно че е малко скъпичка/ около 130 лв. по спомен/, но се работи много лесно даже за пълен лаик като мен и става за 5 минути. Даже като го правих /преди 2 години/ нямаха в магазина от тези лайсни за отгоре и остана да ги слагам след това и още не съм ги сложил но няма никакви проблеми.
Това в червеното явно съм го пропуснал, като си написал "Аз" с голяма буква!

Ето и снимките , не знам дали ще се разбере, че фотоапарата не е моя, но ...
Прикачен файл:
IMG_0802.JPG
Сложил съм два проспекта А4 за мащаб
Прикачен файл:
IMG_0788.JPG
Прикачен файл:
IMG_0790.JPG
Прикачен файл:
IMG_0797.JPG
Прикачен файл:
IMG_0799.JPG
schuldiner написа:
Мастар за огъване може да се направи от два Г-винкела, капнати на разстояние един от друг (Гг) и със заварена дръжка. Дълбочината на огъване зависи от размера на винкелите, а дължината на работения детайл на практика е до метър, че голям зор инак. За по-дълбоки огъвания (над 5-6 см) вместо Г, профилите са две широки Т-та откъм плоските страни. За малките дължини (например за фалцовете на комините) става и обикновена черна ламарина 2-3 мм, огъната на абкант.
Купешките маши (това с плоските челюсти) не ми вършат работа, щото са с късо рамо и контролът при огъване е слаб.
Ножица ти трябва една, но да реже всичко (понякога и от ръката зависи).
Благодаря ти за ценните съвети! Това с винкелите е гениално просто и се учудвам как не съм се сетил! Ще си направя , въпреки , че Вадим обеща да ми огъне ламарината , защото става въпрос за 50 метра :shock: Тези машите имат приложение и дори да е рядко все пак май ще си взема едни.Повече инструмент никога не е излишен. Относно ножиците - имам повече от едни :-D :
Прикачен файл:
IMG_0787.JPG
Те са си стандартен инструмент и се намират по неспециализираните магазини!Само тези черните, с пластмасовите дръжки, на които даже не им знам наименованието :ops: малко по-трудно си ги намерих. От комплекта на Вадим ми липсват само по-специализираните инструменти! А неговите не са малко!
vlad0 - специалист
Благодаря ти Тани от сърце :prayer: . И Аз си ги представях нещата да станат с някакъв профил и търсих на доста места но никъде не намерих подобен. Можеш ли дад дадеш повече информация за този, по точно от къде може да се намери иначе от снимките се вижда как е монтиран. Благодаря още веднъж!

Поздрави!
Тани - модератор
Това е профил за стъпала. В този жлеб, който използвахме за водооткап по принцип се слага плочка, за да се оформи стъпалото :wink:
vlad0 - специалист
Супер е идеята, сега като го търся като "профил за стъпало" виждам че се предлага на доста места. До сега бях търсил само по магазините в наше село но без успех.
stenmark - специалист
Вадиме това за комина е когато керемидите са керамични.А когато са метални и листа не свършва до комина,а го подминава.Тогава как се действа,реже се листа да се падне през средата ли?Може към това да се добави и комините са в началото на стрехата и в близост на билото.От давна се каня да те питам,какви летви ползваш за двойната скара.
marmoz - специалист
Пуф... немога да намеря моите снимки за обшиване на комин :-D Ама ще ви пусна една на колеги каменари /малко встрани от темата :) / да се накефите на изработка,че сега като преравях снимките изкокна :)като снимам комина ще пусна и него :)
Прикачен файл:
PIC_0406.JPG
PIC_0406.JPG (17.81 KиБ) Видяна 3365 пъти
Вадим Владимиров - специалист
Ето ти и двата варианта.
Прикачен файл:
DSC00046.JPG
Прикачен файл:
DSC00051.JPG
Прикачен файл:
DSC00049.JPG
Прикачен файл:
Image026.jpg
Прикачен файл:
6230i059.jpg
Дъските са обикновени,чисти или кофражни, но без кора. За вертикалните с широчина до 5-7 см, а хоризонталните до 10см.
marmoz - специалист
Владо супер са :)
Един въпрос ,на каква височина ги правите обшивките или зависи от местоположението? Моя в Родопите го направиха на 35см/щото толкова им казах :) / ,така ми се стори добре ,че бая сняг съм виждал да пада там :)
Вадим Владимиров - специалист
schuldiner написа:
Мастар за огъване може да се направи от два Г-винкела, капнати на разстояние един от друг (Гг) и със заварена дръжка. Дълбочината на огъване зависи от размера на винкелите, а дължината на работения детайл на практика е до метър, че голям зор инак. За по-дълбоки огъвания (над 5-6 см) вместо Г, профилите са две широки Т-та откъм плоските страни. За малките дължини (например за фалцовете на комините) става и обикновена черна ламарина 2-3 мм, огъната на абкант.
Купешките маши (това с плоските челюсти) не ми вършат работа, щото са с късо рамо и контролът при огъване е слаб.
Ножица ти трябва една, но да реже всичко (понякога и от ръката зависи).
Тук малко мога да поспоря, но няма смисъл :) Пробвай тези
Прикачен файл:
images.jpg
images.jpg (4.62 KиБ) Видяна 3357 пъти
или тези
Прикачен файл:
2821-54.gif
2821-54.gif (6.01 KиБ) Видяна 3357 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10