Тани написа:Явно не четеш мненията над тебе или поне не гледаш картинките...![]()
Днес дано не забравя да ти снимам детайла на терасата

Както и да е, Аз си чакам снимката

Тани написа:Явно не четеш мненията над тебе или поне не гледаш картинките...![]()
Днес дано не забравя да ти снимам детайла на терасата
vlad0 написа:И Аз обших комина с лентата на Брамак, вярно че е малко скъпичка/ около 130 лв. по спомен/, но се работи много лесно даже за пълен лаик като мен и става за 5 минути. Даже като го правих /преди 2 години/ нямаха в магазина от тези лайсни за отгоре и остана да ги слагам след това и още не съм ги сложил но няма никакви проблеми.Това в червеното явно съм го пропуснал, като си написал "Аз" с голяма буква!
schuldiner написа:Мастар за огъване може да се направи от два Г-винкела, капнати на разстояние един от друг (Гг) и със заварена дръжка. Дълбочината на огъване зависи от размера на винкелите, а дължината на работения детайл на практика е до метър, че голям зор инак. За по-дълбоки огъвания (над 5-6 см) вместо Г, профилите са две широки Т-та откъм плоските страни. За малките дължини (например за фалцовете на комините) става и обикновена черна ламарина 2-3 мм, огъната на абкант.Благодаря ти за ценните съвети! Това с винкелите е гениално просто и се учудвам как не съм се сетил! Ще си направя , въпреки , че Вадим обеща да ми огъне ламарината , защото става въпрос за 50 метра
Купешките маши (това с плоските челюсти) не ми вършат работа, щото са с късо рамо и контролът при огъване е слаб.
Ножица ти трябва една, но да реже всичко (понякога и от ръката зависи).
schuldiner написа:Мастар за огъване може да се направи от два Г-винкела, капнати на разстояние един от друг (Гг) и със заварена дръжка. Дълбочината на огъване зависи от размера на винкелите, а дължината на работения детайл на практика е до метър, че голям зор инак. За по-дълбоки огъвания (над 5-6 см) вместо Г, профилите са две широки Т-та откъм плоските страни. За малките дължини (например за фалцовете на комините) става и обикновена черна ламарина 2-3 мм, огъната на абкант.Тук малко мога да поспоря, но няма смисъл
Купешките маши (това с плоските челюсти) не ми вършат работа, щото са с късо рамо и контролът при огъване е слаб.
Ножица ти трябва една, но да реже всичко (понякога и от ръката зависи).
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: