Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pif4o - специалист
Намерих това :) http://markita.net/podlozhka-za-laminat ... x-pod.html 90 стинки 0.5 квадрата трябват ми 48 листа за 12 кв за да стане 10мм = 43 кинта или горепосочения термострен за 35 кинта, ще отида на мясти ще взема едно от двете :)
pif4o - специалист
Такааа, купих 5мм фибранова подложка за ламинат, намерих и 1 см фибран, но ми се стори адски твърд и можеше и да не обере кривините по пода за това заложих на два слоя фибранова подложка, като цена излизах едно и също. остава да го наредя тея дни :)
root666 - специалист
Колега, кажи къде намери 1см подложка?
pif4o - специалист
1 см има в Маркитата, но говоря за Фибран бял на цвят беше, и цена 2,20 но на размер 100 на 60 , нестига че свалили размера ами и цената вдигнали по спомен беше 1,90 на размер 1,25х60. Но пак казвам това си е чист фибран и много твърд с два пръста го стискам яко и едва успях да му оставя следа, а другия зеления които е не е чак така твърд, затов аи реших да си взема фибранова подложка за ламинат от 5мм щото е по мека.
Имам едно въпросче обаче към вас :) тези които разбирате от нареждане на ламинат, аз до сега съм наредил 3 стаи, ама ситуацията в коридора е леко по различна, касите на вратите трябва да се "попълнят" с ламинат те са 30 см широки каси. Въпроса ми е: ламината които ще се реди пред вратата между самата каса трябва ли пак да оставям някъкво разстояние или мога да го режа тчоно и да опира плътно в касата? щото ако има разстояние ще трябва да слагам первази, а касите трудно се обикалят с первази понеже имат хиляда чупки :) много по лесно ще оформя дъската по ръбовете от колкото первази. Та проблем ли е ламината покраи касата да опира плътно в нея ?
докера - специалист
Ще трябва да оставиш - заради линейното разширение и свиване при различните температури .
pif4o - специалист
Благодаря Докерче :)
докера - специалист
Остави малко - по 2-3мм от двете страни . А касите от външна страна би трябвало да са равни - да сключват прав ъгъл със стената - поне в идеалния случай .Така че не виждам пречка да обърнеш первазите и да ги пуснуш до вратата..... :?

EDIT: Да се .... у главата проста - забравих , че най-вероятно имат первази ..... :? Пускаш хоризонталния перваз до този на вратата , а на касата - или парче перваз с накрайници , или някакъв профил ...
pif4o - специалист
Така така, имат едни первази с едни чупки модел от 1957 година когато е строена :) ще ги измисля, чак пък толкова няма да им издерявам :)
Моят ламинат е с подложка от фибран 1 см., предпочитах 2 см но майсторът ми каза че много ще се наддигне и сложихме 1см
pif4o - специалист
Моя снощи го наредих върху двоина подложка от 5мм фибран, все още го усещам мек тук там ама като олегне по кривините се надявам да спре да пружинира :)
А някои да знае за някъкъв препарат с които в началото се миел ламината и тои прониквал между дъските и ги запечаствал (импрегнирал) за да не попиват вода после вода ако нещо ги подмокриш. Щото в двете стаи явно или жената не е изстисквала мопа или малката е разливала нещо на 2-3 места гледам по фугата се е надигнал.

Тема "Съвет за подложка на ламинат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: