Tsilkov я и аз като лаик да попитам 
П.П. Я вземи отвори нова тема и админите да и щтракнат кламер ,че темата си е важна

Tsilkov написа:е само допълнително условие за сертификация от гледна точка на цялостни емисии,та ако е за частен дом защо ми е сертификаци,или по-по български някаква "примоция" ли дава сертифкацията

П.П. Я вземи отвори нова тема и админите да и щтракнат кламер ,че темата си е важна

Последна промяна от marmoz на чет окт 18, 2012 9:54 pm, променено общо 1 път.

.Пример2:Строиш си сам голяма пасивна сграда.Проектанта и/или строителя прави грешка и хоп сградата "активна" - айде пак доста парички на вятъра
 .Пример2:Строиш си сам голяма пасивна сграда.Проектанта и/или строителя прави грешка и хоп сградата "активна" - айде пак доста парички на вятъра  

.120квч е сложено точно за да не се случват извращения от типа които ти спомена - пасивна къща с 5 плазми и 5КВ скрито осветление с нажежаеми крушки.Освен това не забравяй ,че стандрата е не само за къща ,а и за училща,хотели,болници.............Не знам как ти идва тоя ток ,но моята сметка за ток без отопление каца на 35кв/м2 годишно спрямо полезната площ (2ма възрастни+2 деца).Обикновенно пасивните къщи излизат на 60-80 кв/м2 за всичко.
 .120квч е сложено точно за да не се случват извращения от типа които ти спомена - пасивна къща с 5 плазми и 5КВ скрито осветление с нажежаеми крушки.Освен това не забравяй ,че стандрата е не само за къща ,а и за училща,хотели,болници.............Не знам как ти идва тоя ток ,но моята сметка за ток без отопление каца на 35кв/м2 годишно спрямо полезната площ (2ма възрастни+2 деца).Обикновенно пасивните къщи излизат на 60-80 кв/м2 за всичко. .Проста аналогия е ,че ако имаш кола с V8 можеш да си сложиш газова уредба(даже някои се принуждават да го правят в последствие) ,но не си копуваш V8 с цел да му слагаш газова уредба
.Проста аналогия е ,че ако имаш кола с V8 можеш да си сложиш газова уредба(даже някои се принуждават да го правят в последствие) ,но не си копуваш V8 с цел да му слагаш газова уредба