• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
4i4kotrevi4ko - специалист
Ще задам две бързи въпросчета, надявам се някой да хвърли малко информация ...

Наложи се да сменя маркуча от старата бутилка, понеже беше целият напукан. За съжаление няма надписи по него, но разполагам с двуслоен DIN 73379 4.0x10.0 (вътрешен диаметър 4мм, влиза със средно усилие в щуцерите на редуцир-вентила и апарата). Въпросът ми е този маркуч става ли за технически газове (в случая аргон)? По спецификации се води за налягане до 17.2 BAR. Не съм много сигурен дали това е максималното налягане, понеже не виждам да пише кой тип е според DIN.

Вторият въпрос е свързан с пълненето на бутилките - разполагам с неупотребяван безшевен пожарогасител, пълен със CO2 (5.0kg), обем 7.5l и тестово налягане TP250BAR. Дали на Сточна гара (или някъде другаде) ще могат да сменят спусъка с клапан и да сложат редуцир-вентила от старата бутилка?
agj - майстор
4i4kotrevi4ko написа:
Ще задам две бързи въпросчета, надявам се някой да хвърли малко информация ...

Наложи се да сменя маркуча от старата бутилка, понеже беше целият напукан. За съжаление няма надписи по него, но разполагам с двуслоен DIN 73379 4.0x10.0 (вътрешен диаметър 4мм, влиза със средно усилие в щуцерите на редуцир-вентила и апарата). Въпросът ми е този маркуч става ли за технически газове (в случая аргон)? По спецификации се води за налягане до 17.2 BAR. Не съм много сигурен дали това е максималното налягане, понеже не виждам да пише кой тип е според DIN.

Вторият въпрос е свързан с пълненето на бутилките - разполагам с неупотребяван безшевен пожарогасител, пълен със CO2 (5.0kg), обем 7.5l и тестово налягане TP250BAR. Дали на Сточна гара (или някъде другаде) ще могат да сменят спусъка с клапан и да сложат редуцир-вентила от старата бутилка?
Да този маркуч който имаш ще стане за аргон!Налягането няма никакво значение ,от редуцир вентила на бутилката към щуцера на апарата налягането НЕ е дори и 1 атмосфера!Преди да сложиш маркуча към щуцера на апарата наври един фас от цигара и от време на време го сменяй!

Щом бутилката е с тестово налягане TP250BAR ще стане за аргон ! Само че където и да я носиш да ти сменят крана трябва да ги помолиш да "продухат" бутилката за да няма остатъци от газта която е била вътре! Щом ще ползваш бутилката за аргон няма нужда от клапан и никакъв редуцир вентил -слагаш само кран (вентил )за аргон ! Изображение
Е, аз редуцир-вентила го гледам какво е налягането в бутилката и колко е дебита.

А иначе за какво ми е цигарен филтър в щуцера на апарата? Гумена тапа с мрежичка не става ли?
agj - майстор
4i4kotrevi4ko написа:

А иначе за какво ми е цигарен филтър в щуцера на апарата? Гумена тапа с мрежичка не става ли?
Ми не знам колко ти е ситна мрежичката !
Филтъра от цигарата се полза за да предпази клапана който е вътре в машината от замърсяване и блокиране!
А по принцип продават ли се специално направени филтри за целта?
sek.1 - специалист
Това е най простото и евтино решение .

Прикачен файл

HPIM6337.JPG
Този бензинов филтър може ли да се почиства, или трябва нов?
agj - майстор
4i4kotrevi4ko написа:
А на колата чистиш ли го? :-D
dragozow - майстор
Като споменахте за ръкавиците наистина ако не са кожени е по-добре без тях. И въобще не е добре да сте с изкуствени дрехи, еле пък маратонки с мрежички.
agj написа:
4i4kotrevi4ko написа:
А на колата чистиш ли го? :-D
Мотор, скутер и велосипед. Но обикновено карам само третото :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19

Тема "заваряване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: