Здравейте, на всички налага ми се да сменя таблото, на квартирата понеже от миналата година имаме проблем с един от автоматичните предпазители, когато пуснехме 2 печки(духалки) по 2 Kw предпазителя падаше, но не предприехме нищо просто продължихме да ги пускаме по на 1 Кw и 2-те и предпазителя падаше доста по-рядко. Та преди 2 дена реших, че тази година няма да стане така и се качих да разгледам старото табло със ужас установих, че на 10 А предпазител са вързани контактите, че и осветлението на почти целият апартамент а другите 2 предпазителя, които са по 20 А(единият даже не се използва понеже е за бойлера а ние сме на централна топла вода),са в "почивка" на единият има само вързани 2 контакта и 2 лампи. Та купихме едно ново четиримодулно табло и наш познат ни даде 3 предпазителя 1х25А 1х16А и 1х10А аз имах още 1 който е 32 А(сложил съм го за главен). Та бих искал да ви попитам, ако можете да ме посъветвате, как е по правилно да се направи и начина, който съм приложил по-долу в публикацията приемлив ли е? По принцип прочетох 2-3 теми из форума и там беше споменато, че според зависи от къде ти идват проводниците там се слага шината един вид, ако идват отдолу шината се закача горе,а ако идват от горе шината се закача долу. Това е като цяло, което ме интересува, а по принцип за в бъдеще най-вероятно ще закупя един по-голям предпазител за главен да речем 50 А защото 32А е малък като, че ли макар, че сумарно в апартамента няма много електроуреди и други консуматори. Просто през зимата заради печките става този проблем.

Това е благодаря ви предварително!

Това е благодаря ви предварително!