Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
TH-PZ какво е :? .
LazarGanev - "Велик майстор"
Б ли го. Може би ТОВА:
filmatoplo - майстор
Моля -това е в паралел на стайния от схемата :wink: и е свързано на клеми X1A :? .
LazarGanev - "Велик майстор"
Там в момента има мостче, което трябва да се махне с кръстата отвертка (TH-PZ) и на негово място да се подвърже стайния термостат :wink:
ESPACE - майстор
dimitar.z написа:
filmatoplo написа:
Стария ти предпазен клапан е модел -Watts , и струва 11,40 лв .Но може да се намери подобна марка за 7-10 лв. :wink:
Новия е същия, сега водя кореспонденция с Овъргаз, за да проверя дали "Мустакатия нелюбезен техник" не ме е измамил
Ето и отговора: "Стойността на подменения предпазния клапан "MORA" е:78.66 лв без ДДС, а цената на посочения труд е: 26.94 лв без ДДС. Цените са съгласно утвърдения ценоразпис на "Софиягаз"ЕАД"

Всъщност бяха ми издали фактура на 15.10.2012, със срок на плащане 13.10.2012. Споменах им че с тази фактура ще отида в КЗП, ако ми спрат захранването и се оказа, че има малка грешка в дата и че няма срок за плащане, мога да я платя когато си искам.
Какво значи "измамил"? Обявили са ти цена, съгласил си се с нея, сменили са ти клапана, оправили са проблема. Сега че има по-евтини алтернативи и ти не си се възползвал от тях е друг въпрос.
dimitar.z - специалист
ESPACE написа:
dimitar.z написа:
filmatoplo написа:
Стария ти предпазен клапан е модел -Watts , и струва 11,40 лв .Но може да се намери подобна марка за 7-10 лв. :wink:
Новия е същия, сега водя кореспонденция с Овъргаз, за да проверя дали "Мустакатия нелюбезен техник" не ме е измамил
Ето и отговора: "Стойността на подменения предпазния клапан "MORA" е:78.66 лв без ДДС, а цената на посочения труд е: 26.94 лв без ДДС. Цените са съгласно утвърдения ценоразпис на "Софиягаз"ЕАД"

Всъщност бяха ми издали фактура на 15.10.2012, със срок на плащане 13.10.2012. Споменах им че с тази фактура ще отида в КЗП, ако ми спрат захранването и се оказа, че има малка грешка в дата и че няма срок за плащане, мога да я платя когато си искам.
Какво значи "измамил"? Обявили са ти цена, съгласил си се с нея, сменили са ти клапана, оправили са проблема. Сега че има по-евтини алтернативи и ти не си се възползвал от тях е друг въпрос.
Ами исках да проверя все пак. Както споменах, човека беше доста нелюбезен въпреки че го попитах и за клапана и за функционирането на системата, тъй като съм втори собственик. Нормално е когато попиташ нещо, да ти отговорят и обяснят - поне в сферата в която работя. Разбира се, че ще си платя сметката но мисълта, че фактурата беше сбъркана ме накара да проверя дали и цената е реална.
dimitar.z - специалист
Един уточняващ въпрос за тези програматори - те контролират работата на котела само на режим отопление ли, или на режим топла вода? Т.е ако на програматора е зададено да изключи при дадена температура или даден час, функцията за подгряване на вода на котела ще работи ли? :? :? :?
dimitar.z - специалист
Получих термостата днес - модел BEL 3888-TS на TESY . Въпроса е че към него няма схема на свързване.
Има 3 изхода NO, COM, NC. Кои изходи да ползвам и какъв кабел да си купя, за да го свържа към котела?
filmatoplo - майстор
Кабела трябва да се свърже между НС (нормално затворен контакт ) и СОМ (общ ) .Или с други думи -котела работи когато има контакт между НС и СОМ , когато термостата достигне зададената температура -разединява контактите и котела трябва да спре :wink: .

Тема "Отворена система на инсталация с газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: