Всички имаме коли, нали ?
estorm - специалист
Хора споделете как се оправяте с тоя проблем . Чета за разни спрейчета, но кои стават и кои замазват не знам. Аз залагам на чистенето със спирт отвътре, че като пръскам таблото със силиконовия спрей става мазало на прозореца само малко влага да се появи.
Chefo77 - майстор
Първо смяна на поленовия филтър (този за купето). И после - с редовна употреба на климатика. Включително и зимата.
igt - специалист
Ако ползваш бутон за циркулация на въздуха сама в купето се получава ужасен конденз.
Gnus - специалист
Духане на парно/климатик + леко отваряне на прозорец когато е възможно.
И спокойствие! Когато са много разговорите и нервите в колата, се отделя повече пара!
kuger - майстор
Провери също за течове в купето, от парно, от лош уплътнител
estorm - специалист
Течове нямам. По наблюдения влагата идва от мокрите или снежни обувки и дрехи което няма как да се спре. И остава в колата вечер няма как да проветрявам и къде да излезе. А на сутринта е ужас Климатроника се справя ама докато го чакам при тия цени на бензина то по добре такси да взема :-D Не оставям на рециркулация даже прозорец отварям ама то кошмар отникъде никаква видимост първите минути. Най гадно е ако е замръзнало отвътре изпотеното. Няма как едно кило бензин заминава докато чакам че двигателя ми е голяма ламя. Затова кажете някой изпитан спрей или бабина рецепта ако ще да е :) А вечер слагате ли нещо против заледяване на предното стъкло ? Баси тук ако не е с предница към блока стъргането не се разминава. Такава влага е зоната. Смешно или не гледам колеги слагат картони под чистачките.
stiv1961 - майстор
Аз през зимата слагам чаршаф и го ,,закопчавам" с вратите. Е, предното отвън не е замръзнало, но страничните и задното пак си искат почистване.
cvetanmu - специалист
Стържа си стъклата задължително всяка сутрин зимата :x . Докато почиствам стъклата мотора работи и парното вдига запотяването, но никога не е било много запотено ( със мокетени стелки си карам зимата и влага в тях си има цяла зима). Колата трябва да има вентилационни отвори в задната част на купето - провери да не са запушени.
Pinto - специалист
Целогодишно колата ми стои на вън. Зимата имам голям проблем със стъклата - замръзват отвън. Почиствам ги най-старателно и като тръгна се получава някаква финна коричка отвън и нищо не се вижда. Особено, ако слънцето свето насреща. Купих си нещо като сенник, който обаче се слага от вън и се защипва с вратите. Махам го сутрин и стъклото е абсолютно чисто. Обаче потегля ли пак се образува скреж. Спирам няколко пъти да чистя чак докато загрее парното. Изглежда няма решение на този проблем.
stiv1961 - майстор
Pinto написа:
Целогодишно колата ми стои на вън. Зимата имам голям проблем със стъклата - замръзват отвън. Почиствам ги най-старателно и като тръгна се получава някаква финна коричка отвън и нищо не се вижда. Особено, ако слънцето свето насреща. Купих си нещо като сенник, който обаче се слага от вън и се защипва с вратите. Махам го сутрин и стъклото е абсолютно чисто. Обаче потегля ли пак се образува скреж. Спирам няколко пъти да чистя чак докато загрее парното. Изглежда няма решение на този проблем.
Приготви си за зимата в една тубичка с тънък щуцер чист спирт. Преди да тръгнеш пръсни по цялата дължина на стъклото отгоре/ да се слее надолу/. Като пуснеш чистачките на интервал няма заскрежаване.

Тема "За изпотяване на прозорците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: