Pasko написа: И още: понеже конструкцията ще е стоманобетонна с тухлени стени от Porotherm light, колко фибран да сложа на челата на плочите и колоните по ъглите , за да станат бетона и тухлите с еднакъв коефицент на топлопреминаване преди да налепим външната топлоизолация?Light-а е само 25 см. вариант - така че приемам че такъв ще ползваш(доколкото знам обаче чисто физически е доста по лош от стандартния Поротерм макар и по-евтин).За да компенсираш бетона трябва да лепнеш 2,5 см. Фибран с ламбда 0,034(защо пък Фибран а не стиропор не ми е ясно

Аз вместо това ползвам друг номер - над бетона и около него стиропор с графитни частици ,а по тухлите обикновен.Няма да ти казвам обаче наглед простата задача (за която правя и чертеж) в какво бедствие се превръща като доиде групата за монтаж на стиропора

Pasko написа: има ли някой който да ми направи проекта на вентилацията на къща 240 кв с рекуператор и earth heat exchenger с тръби от Рехау?AntonBM доколкото знам е ОВК - пиши му на лични. Като ще ползваш материали на Рехау защо не ги "юрнеш" да си го изчислят.